Sunday, September 13, 2009

biskut = beli atau buat?

biskut raya = beli atau buat?. Aku lebih prefer beli,senang. Hulur duet,terus makan atau simpan. Xpayah nk pening kepala nk pikir beli membeli dah barang nk buat biskut. Tp kalau beli semua,xde rase suasana nk raya lak kan. Xde kepuasan buat biskut sendiri .Hurm .Tambah2 lg kalau sedare2 lak yg jual,mesti kena beli gak 1@2 jenis biskut.


Aku rase ibu-ibu moden lebih suka membeli sbb xsempat nk buat biskut. Balik kerja da ptg,kemas rumah,pasang langsir,dan macam2 yg kena dibuat sebelom raya. Sbb itu ibu-ibu lebih suka membeli saja. Tidak perlu bersusah payah,tidak perlu berpeluh-peluh.


Aku sendiri pon telah membeli biskut. Ada la 3 jenis biskut mak aku beli. Malam raya aku akan wat cheese brownies. Makan2 keluarga sempena saudara2 semua dah balik. Bukan main byk beli biskut,last2 bnyk yg xhabis,kan namanya membazir? Tidak kira berape jenis biskut kita beli,yg penting kita beraya secara sederhana saja.


post signature

6 pengomen:

chipsmore said...

biskut raya sume sy buat.. ;)

..::..ein..::.. said...

sarah....nnt ein nak minta resepi brownies cheese 2 blh x...boleh la ye...ye....plzzzzzzzzz

Da' daffodil D said...

nak chiz bronis satuw!

bungakuning . said...

chipsmore :rajinya buat sendiri,ni mesti sedap nih kan kan kan?he2

ein : nt sy bg kt ein ea.

daffodil : nk kena dtg umh lew,yg special punya sy bg ea.

bvlgarigirl @ Arianna said...

hye sarah. comel je blog sarah ni.
okey, u may put the lyrics here kalau sarah suka =)

bungakuning . said...

tenkiu arianna ..wish u great day!

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting