Thursday, October 28, 2010

5 sebab kenapa aku suka majalah InTrend

hye awak !

dulu , masa zaman sekolah menengah
aku kan suka sangat majalah Remaja
ye lah , masa tu kan aku di zaman remaja lagi

tiap tiap ada keluaran yang terbaru aku mesti beli
kalau aku tak beli pun , mak aku mesti belikan
aku tak payah suruh dah
kalau mak aku nampak ada keluaran baru
mesti beli punya lah
kadang kadang tuh ,
aku tak tahu dia dah beli
aku pun beli jugak
jadi ada 2 majalah edisi yang sama
berlambak lambak majalah remaja dalam bilik
aku susun elok elok
kadang kadang time boring sangat
aku belek belek balik

tapi tuh zaman dulu ,
sekarang dunia dah berubah
cik sarah nih pun dah jadi seorang yang matang
ciss ! hakhak



sekarang aku suka majalah InTrend pulak
ada banyak sebab kenapa aku suka majalah InTrend

okay , aku listkan satu satu :

1. sebab cover dia
yang ni memang lah , kalau dah duk kat muka depan majalah InTrend 
ish ! jeles aku 
mesti cantik sangat
aku tak tahulah dia edit macam mana
muka nampak bersihhhh je
memang cantik lah !!


2. banyak perihal mekap mekap dan fesyen terkini
lumrah perempuan la kan
suka cantik cantik
yang paling best
dia akan tunjukkan sekali dengan harga barang barang tersebut
ada ke majalah lain buat macam tu ? 
cepat , bagitahu aku ..
at least 
kalau kita pergi mall
dan terjumpa barang barang tersebut
tak de lah nampak jakun sangat kan
(:


3.banyak info
yang nih , tip top aku bagi
korang akan jumpa segala bagai petua dari zaman mak nenek korang !
dan dia bukan macam majalah wanita
kalau majalah wanita
mesti ada petua atau tips yang sama
contoh nya lah :
korang beli majalah wanita dah bulan lepas
pastu , bulan ni korang beli lagi sekali
korang pun baca lah 
alih alih mesti korang akan cakap macam nih " eh , aku rasa dah baca lah tajuk nih "
haaaa ...
tu la point aku
maybe dia ada tukar tajuk atau kandungan 
tapi still maksud yang sama

InTrend lain ,
info dia fresh
dari head to toe semua ada
hal hal sulit pun ada
lumrah lah kan , sebagai wanita banyak yang kena jaga


olahan teks dia pun menarik !
nih aku tak tipu tao 
aku suka baca bab Gaya Hidup
sebab , teks dia kebanyakan nya berkaitan dengan masyarakat kita
dunia yang berlaku di sekelilinhg kita
antara kita sedar atau pun tak


4. memperkenalkan muka muka baru
wohha !
kalau korang rasa ada bakat lah sikit + minat kot
nak jadi model majalah sekejap
korang boleh lah hantar gambar korang yang agak agak cantik tuh
nanti tak lama kemudian 

tiba tiba keluar lah muka korang dalam majalah InTrend
hakhak
bukan setakat model lah
kalau korang fotographer ke
korang mekap artist ke
walhal chef sekali pun
korang akan di beri peluang
sekarang pergi usha usha bahagian penyumbang
aku suka baca yang tuh !



yang ni , kalau majalah lain buat jugak
aku tak pasti pulak (:


5. bab ni paling aku suka
Gaya Hidup 
Klik dan belog
hakhak !
kalau belog belog yang famous amos tuh
ada yang keluar dalam majalah InTrend
secara tak langsung akan meningkatkan traffic korang kan ..


adakah kemungkinan belog aku akan terkeluar dalam majalah InTrend ?
kahkah 
jangan bermimpi okay cik sarah !




so ...itu ajelah yang dapat aku senaraikan kenapa aku suka majalah InTrend
banyak lagi
nanti lain kali lah aku tambah lagi 5 ya ?


lain orang lain minat dan kegemarannya
aku tulis nih dari pemerhatian aku je
tak lebih dari tuh

...

..

.




ps : korang pergi la beli sekarang majalah InTrend nih
aku dah beli petang tadi !
covernya adalah Yasmin Hani
santiiiik sangat !
sekali tengok mesti korang tak cam punya
berkali kali tengok baru korang cam !
hakhak !

last but not least ....



*pic ku harus lah ada !
hakhak !!



post signature

5 pengomen:

zmah said...

Setiap individu mempunyai minat tersendiri.

+d.O.Y.A.h+ said...

wa nak jadi model cover dpn intrend. oh bilakahhh ;p

Cik SHiNJU said...

boleh jd penulis undangan mjlh intrend neh..huhuh..

melle. said...

saya penyuka majalah revolver, malangnya terlampau mahal untuk dibeli setiap bulan. HA HA

bungakuning . said...

@zmah : betul , saya setuju . hakhak (:

@doyah : suatu hari nanti akan tercapai juga hasrat anda . hakhak (:

@Cik Shinju : hakhak , berangan boleh lah .

@melle : revolver ? tak pernah dengar pun .. nak google jap .

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting