Monday, March 14, 2011

trifle ku yang tak menjadik . hukhuk :(

okay , ni entry lama sangat aku peram dalam draft

tetiba je aku nak publish rini 
dah time cenggini saja nak buat korang kecur air liur tengok makanan

hari tuu aku saja je teringin nak buat trifle
tengok dalam image google tuu 
fuuh !
kemain nampak menyelerakan !

kalau tak percaya , 
tengok pics dekat bawah ni




yang ni paling tak tahan nih !
best oh kalau layan movie sambil makan makan trifle ni

kalau movie hantu lagi layaaaaan 
hihihi 








fuuuuh !

kes tengok trifle dekat atas semua tuu
aku pun try lah usha2 nak buat trifle jugak

tapi yang aku buat ni trifle versi melayu lah ye


versi melayu nya aku letak buah laici , buah oren , buah apa lagi ye
lupa ler pulakk .. 


asallll tak jadiiik !

supposed to trifle tu keras sebelum aku letak buah buah semua tuu
ni dia cair pastu lepas letak buah tu, buah tuu jatuh

pastu jeli yang kaler merah tuu lembik jugak , 
sepatut nya dia kena jadik cam puding gituu

huhu ..

maybe sebab aku tak pernah buat kot
kira tak ada pengalaman nak buat trifle ni

next time kalau buat kena alert lah

hihi :)

walaupun rupa trifle ni tak berapa nak menyelerakan 
tapi rasa dia memang perrghhh  !

sedap hokeh !


sila LIKE kalau suka

4 pengomen:

Zura said...

jd ke xjd ke sarah..yg penting sedap...masuk mulut...hehe

InaAchik said...

xper2... lenkali cuba lagi...
k nk jwb soklan2 awk kat sini...

1. pasal head band tu:
~shawl ngan head band lain2... shawl tu lama punyer, saya padankan ngan head band yg dibeli ngan harga 4 hengget cuma... ;)

2. skirt tu saya beli kat pasar mlm kat tmn melawati ni jer. dah lama jugak tu...

Bulan said...

yunk,kek gulung plg bwh.pastu masak susu cair dgn tepung kastard sampai melekit bile susu cair tue da sejuk bru letak jelly kat ats tue.n tabur buah2.ehee bulan pernah wat entri cara nk wat triffle nie.ehee

try lg k.mesti jd nye.ehee

alinac lover said...

yong buat 2 kali x jadi.hentam je lah makan jugak hehehe

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting