Saturday, June 18, 2011

maki2 anak - bagi orang yang tak berilmu

Assalamualaikum.



#cis! hari ni ada kelas pulak.career guidance. aku tak puas hati pasai ada kelas time weekend!


ni cerita sebelah rumah aku. jiran aku. seorang akak yang gemok, tapi laki hensem weh. *sempat! ada anak dalam 4 orang, sume nya kecik2 lagi. ada baby sorang. akak ni aku rasa umurnya 27 ke atas dan tak melebihi umur 35.


yang aku tension dengan akak ni, dia punya mulut weh! memang takde insuran betul. ada 1 hari tuu, ntah la sapa yang letak sampah tepi rumah dia. habis dia mengamuk. kalau tanya elok2 takpe lah jugak, tapi dia bising2 dekat area depan rumah aku. area kat rumah aku ada la dalam 4 buah rumah sekali dgn rumah dia tuu.


bising nya kemain sampai aku dengan kawan2 yang duk dalam rumah dengar. aku ingatkan orang duk gaduh2 apa dekat luar tuu. rupanya dia tengak melalak apa tah pasal sampah dia. ayat pehhh! memang buat sakit hati!


yang tuu biar lah, yang aku tak tahan sekali ..pagi2 ke petang2 ke dia ni suuuuuka sangat maki2 anak dia. yang aku lagiii tak tahan, boleh dia maki anak dia yang baby! WTFish betul!!


baby yang tak tahu apa2, yang ngeti nak nangis je kalau lapar, nak susu apa. boleh dia maki!


aku tak tahu apa punya pemikiran la akak ni. perkataan pulak .. macam ni.


bodoh la budak ni, bangang betul. aku bagi susu taknak! ni aku geram ni!!!


banyak lagi perkataan yang aku rasa tak tergamak nak dengar. banyak perkataan yang aku pernah terdengar bodoh dengan bangang jelah. 


aku rasa akak ni terkureng ilmu parenting ni. takkan dia tak tahu, setiap perkataan ibu adalah doa bagi seorang anak.


kalau aku ada anak kelak, aku nak contohi wardina safiyyah dalam mendidik anak dia secara islam.

sila LIKE kalau suka

4 pengomen:

EyanaNoorAzlan said...

yupp, tak suka bila mak bapak suka hati jerr sumpah2 ank mcm tue..nnt salahkan ank lak derhaka pd org tua..huhu.. 'emo lak' =p..


singgah sini =)

Cik Ezy said...

msti pompuan 2 xsuke bdk2..
lps 2 gatai nk kawen..
haha..
yela kn., xbaek r maki ank2..

suhada wahab said...

heyy!! nice entry ! terkena kt btg idung sdiri !. my sister .=.=mulut mcm gampang..ksianbudak2 tu

uLan said...

adehhh tak kesian ke kalau tenung muka budak kecik tu...

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting