Wednesday, August 3, 2011

cerita sahur aku :D

Assalamualaikum!



Alhamdulillah, masih lagi berkesempatan untuk berpuasa. hari ni hari ke tiga kita semua berpuasa. harap2 tahun ni aku dapat berpuasa penuh. 


walaupun orang kata, perempuan takkan puasa penuh .. tapi ada jugak yg dapat puasa penuh macam aku. tapi tuu citer tahun lepas punya lah. hehe. badan aku ni hormon tak berapa nak stabil, jadik period pun datang 3 bulan sekali, kadang2 4 bulan sekali .. jadi time puasa tahun lepas punya, dapat lah aku puasa penuh hehe


aku pun dah g check doktor, mmg aku takde masalah apa .. cuma tuu lah, hormon tak stabil ni memang gitu lah gamaknyaa. dan aku tahu, bukan aku sorang je yg menghadapai maslah begini. ramai lagi kan, cuma yelah, tak heboh2 macam aku ni T_____T hehe


memandangkan, kat rumah aku ni air still takde .. *kawan aku cakap, kat kawasan lembah klang ni diorang buat air catu* betul ke tidak aku tak tahuuuu. tapi memang sangat sangat sangat lah susaaaaah air takde bulan2 puasa ni. 


macam sahur tadi, air takde .. air yg dah spare kan tuu adalah time untuk emergency. kalau2 nak berak tengah malam, tetiba air takde tak ke nangissss! jadi tu lah gunanya air kat kolah tuu, nak buat mandi pun rasanya macam nanti tak cukup kang. hehe boleh gitu?


jadi, terpaksa lah aku pergi mandi dekat asrama ciast tuuu. bawak towel, kain baju semua keperluan mandi bagai lah. dah siap tuu, terus g kelasss. sadis sadis sungguh!



pagi tadi, aku sahur dengan 3 biji kurma, dan air panas :D ikut sunah nabi kannnnnn :D


dengan semua masalah yang terjadi ni, aku rasa ini lah dugaan orang berpuasaaa.


apa2 pun, aku ... *sila tengok gambar bawah* ...








aku masih mampu g kelas dengan senyuman bagai tiada masalah. ececehhhh hehe :D


ps: bagi sesapa yang dah hantar komen dekat blog aku, tunggu yek! nanti aku akan jejak kembali ke blog korang. sekarang busy busyyyyyy yang amat! hehe


LIKE IT?

6 pengomen:

NM02 said...

meh mandi kat umh ai..




^_"

enyheartsdiamond said...

aduh! bila sakit perut time takde air tu yang seksa.. kalau period lagi lah.. pernah merasainya semasa di zaman persekolahan dulu :')

sabar ya sara..

salam ramadan <3

Izyan Masri said...

YAN DAH KENA GANTI 3 HARI.WUWUWU T_T

Redbloodsnow said...

UIII...tak lapar ke nanti dik. kalau akak...sure kelaparan pastuh kena gestric ler jwpnnya...hehe

apik pehe said...

wahhh..kurma..terbaik lah.hehehe

[sutera kasih] said...

hormon tak stabil ke dear?me too..hrp2 puasa penuh hehe

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting