Wednesday, January 6, 2010

esok nak pergi KL

salam semua
esok aku dah nak pergi Kl , ada interview kat HKL , aku nak cari kerja sementara , kalau ada rezeki aku akan sambug belajar lagi bulan 4 . aku tak nak cari kerja tetap lagi takut2 nanti dah pegang duit sendiri aku dah xnak belajar . biasa la tu kan . mak aku pon bising2 dah , xnak bagi aku kerja takot nanti aku xnak sambung belajar .  


aku memang berhasrat nak sambung , nak timba pengalaman katakan . hehehe . masa lepas SPM , aku xkeje , aku buat lesen pastu aku duk kat rumah je . mak aku tak galakkan aku supaya kerja . masa lepas aku amik sijil kt ILP pon same , mak aku xbagi aku kerja . so lepas diploma nih , dengan umur aku dah 21 tahun (*muda lagi oke!) aku rasa dah tiba masa aku kerja , aku pon nak tahu juga macam mana menghadapi cabaran bekerja . susah senang dan belajar berdikari . *anak mak . 

 esok aku akan bertolak ke KL pada jam 2 petang , lepas amik adik aku yang laki tu , we all akan gerak terus . adik aku yang pempuan 2 orang tuh xnk ikot , 

aku nak buat list barang yang aku nak bawak .
baju cantik2 jalan - 
seluar cantik jalan - 
baju kurung -
kain semayang - 
barangan mandi - 
bantal dan sarung bantal - 
bantal pelok - 
fail sijil - 
ape lagi ye ....


aku akan update lagi untuk kemas betol2 esok .haaaa .... sempat ke tak nih nak kemas2!! 


ps : takotnye nak pergi 1st time interview , xtau nak buat ape :)
  post signature

4 pengomen:

Nidza said...

baca bismillah
baca doa
langkah kaki kanan
senyum
dan jawab dgn konfiden
insyaallah dapat

bungakuning . said...

terima kasih atas tips2 tuh ;
i'll do my best
:)

ardinihumaira said...

Buat muka yakin, taw. Interviewer kadang2 tunjuk eksyen dan nak uji keyakinan kita. I pernah dapat soalan pasal novel coz I punya resume ada hobbies tu.. Dia tny novel ape I paling suka.. Then I story la sbiji dua. Dia suh explen la plak. Duhhh... Kita prepare punya la soalan skema2 skalh...longlai skejap. Huhu...padan muka i. :-P gudlak niway...

bungakuning . said...

ish! , makin berdebar rasanya . oke , 1st of all kena ada keyakinan . penting! . i kena byk membaca ni . :)

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting