Saturday, November 20, 2010

Celcom Oh Celcom .

Hye korang !

aku nak cerita sikit kat korang nih

tadi masa aku lena di ulit mimpi yang indah indah
hakhak!
ada satu call ni
aku angkat lah
nombor yang aku tak kenal
aku angkat lah
ingatkan siapa
rupa rupanya orang celcom yang call

macam ni contoh perbualan nya :

aku : Hello
celcom : boleh saya bercakap dengan Cik Siti Sarah
aku : ya , saya bercakap
celcom : cik tau tak cik mempunyai tunggakan sebanyak RM 73.30 
aku : tahu 
celcom : bila boleh cik jelaskan tunggakan tersebut ?
aku : nanti nanti lah dulu
celcom : nanti tu bila ?
aku : erk ...... ( padahal tunggakan tu baru 2 bulan tau !) nanti saya da duit saya bayar lah
celcom : okay , terima kasih
puut .. ( letak )


celcom oh celcom ,
tunggakan aku baru 2 bulan tak bayar
ko dah kalut kalut nak mintak
tak cukup dengan sms ko call lagi
padahal aku hari tuh kena tipu dekat ko tau tak !

ni lah sebabnya aku bertukar dari celcom ke maxis
malas lah nak melayan kerenah ko tuh
mengada ngada

kalau korang nak tahu , aku dulu ada daftar under celcom untuk satu nombor nih
dia cakap free je
cuma buat nombor
aku daftar lah
last last ... aku terima surat dari celcom mengatakan aku tak bayar tunggakan
WTH !
padahal nombor tuh aku tak guna pun
aku g check dekat celcom , diorang cakap nombor tuh suami aku yang guna
aku ape lagi , angin lah
aku ni bujang lagi celcom oi ..
rupa rupanya orang dia yang daftar tuh
aku pergi mengadu dekat celcom punya HQ tuh
boleh je diorang cakap dekat aku
tu antara urusan awak dengan dealer 
WTH
lepas tuh , aku pon stop nombor tuh dan beli nombor maxis
senang !
nasib la celcom , aku kerja dengan company nih memerlukan aku buat nombor celcom
tu yang aku kena daftar under celcom tuh
ala .. yang tertunggak tuh .
pasni aku dah malas melayan celcom lagi
banyak songeh .



ps : DIGI okay tak korang ?


post signature

18 pengomen:

dieba rahman said...

jahat nyerw celc0m...

twinkle twinkle said...

sbr je la :)

bungakuning . said...

@dieba rahman

yela, celcom banyak songeh la pulak . tak suka ):

bungakuning . said...

@twinkle twinkle

yelah , sabar kan separuh daripada iman =P

matadore said...

aku pun dah kene.
last last bagi telefon dekat bapak aku.

setel.

SyatOza said...

digi pon okeh la jugak..huhu

KuBi said...

pakai pablik phone jer lagi senang hahahaa

Sophia Rani said...

biasa lah tu startegi niaga.. thats why masa nak buat pembelian soal betul2

apik pehe said...

huhuh..ciannyer,,ehmm..guna itune jer lah..

Sern said...

banyakkan bersabar.. tapi saya tunggakan rm54.50 pun dia sebok3 dah antar sms..!hehehe...

Cik Ekin said...

nasib baik skg pakai UOX/SOP plan. murah sket :)

bungakuning . said...

@matadore

untung lah bapak ko, dapat tepon free . hehe =P

bungakuning . said...

@SyatOza

digi okay, aku pun nak try try guna digi lah . diorang cakap digi okay kan .

bungakuning . said...

@KuBi

haha . public aku letak dalam bilik aku dah . hakhak!

bungakuning . said...

@Sophia Rani

itu lah , menyesal aku masa tuh . tapi aku jadikan sebagai pengajaran dah . =P

bungakuning . said...

@apik pehe

tak pernah dengar lah pasal i tune . nanti aku google kejap .

bungakuning . said...

@Sern

biasa lah , celcom kan kedekut . hakhak !

bungakuning . said...

@Cik Ekin

murah ke ? kalau murah murah ni aku nak guna jugak lah . hakhak!

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting