Saturday, January 15, 2011

anak dara yang pemalas sudah berukar menjadi rajin

Hai ..

ni cerita lama , tapi aku baru nak publish .. asyik asyik aku post cerita lama kan . buhsan kan ?

ada aku kesah ..... ? hihihi ..

ni time aku dah sampai dekat hostel , aku dari kampung , dalam 2 minggu cam tu lah aku tinggal kan hostel aku yang tersayang ni (tersayang keeee ?) daripada kampung tu kan , mesti lah banyak barang .. dan aku memang dah sah sah pemalas

malas ah nak kemas kemas bilik ni , aku bukan feminin auw auw cam tu nak jadi pengemas ni .. aku malas sebenarnya .. kalau aku rajin pun dalam sebulan sekali je , pas kemas aku akan make sure akan sentiasa kemas la .. malas nak usik usik dah ..

basuh baju pung kalau dekat hostel ni , aku basuh seminggu sekali , tu pun dengan mesin , aku akan kumpul baju biar banyak banyak baru aku basuh .. kalau basuh dengan tangan .. tak berbasuh la jawab nyee .. dan aku rela pergi basuh guna perkhidmatan dobi tuu . hihi

ni cerita pasal dekat hostel aku , keadaan hostel aku semasa kepulangan aku ke dalam bilik ..




katil 
baru balik terus aku buang segala bagai barang dalam beg 
caranya : selerakkan semua atas katil



barang barang peribadi
peribadi maksudnye 
hanya aku je yang boleh guna
orang lain tak boleh
tengok boleh
hihi


barang barang mekap


lagi barang barang mekap


walllaaaa ...
dan kemas !

cuma kena maintan kan kekemasan nya
kalau tak , bulan depan baru aku kemas
haha ..

kalau suka entry ini, boleh lah LIKE :) kalau tak nak pun, takpeee T__T

6 pengomen:

PinQib said...

singgah
kemas la tuh
x sngka barang peribadi hnya diri sendiri jheer gune, ye eh//
Siapa RAGAD WALEED AL KURDI? |Akhirnya. Confession|

saiful said...

banyaknya make-up

Heidi Shafiq said...

wuish.. rajinnye.. meh la dtg umah aku tlg kemaskan semua..

bungakuning . said...

@PinQib

teheee :)
tak boleh share barang peribadi . :)

bungakuning . said...

@saiful

perepmpuan macam ni lah , tak boleh lari dengan make up bagai semua tuu . hihi :)

bungakuning . said...

@Heidi Shafiq

boleeeeeey jeee :) hihi

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting