Thursday, January 20, 2011

ke IKEA semata mata nak makan meatball . MEMANG TERBAEK AH!

hai ..

ini cerita lama , tak hada lah lama sangat pung , baru beberapa hari yang lepas jee .. lepas incik pakwe amik aku dekat asrama , masa tu dah tengah hari , sebelum we all decide nak pergi jalan jalan ke mana , dia suggest makan mcd dulu .

macam mana tak gemok aku , asyik2 makan je , dah la aku makan makanan yang super BERLEMAK ! memang cepat ah naik badan aku ni


aku makan mc chicken
incik pakwe makan double cheeseburger
yummy !


dapat free prosperity card
ala .. kira macam penanda buku tu lah 



lepas dah maka mcd semua , kitaorang gaduh sikit sebab nyeeeee tak tahu nak jalan2 dekat mana . hihi . lawak lah pulak . so aku suggest pergi ke ikea , nak pekena meatball .. tiba tiba terasa nak makan meatball pulak time tuu !!

so , ke sana lah kami .. masa nak masuk jucntion tuu , allah , memang jammed ah , aku sabar je lah , sanggup sabar ni sebab nak pekena meatball jugak!

dah masuk ikea tu , nak cari parking dekat berejam! pusing situ, tak ada parking , pusing sini tak ada parking , sempat pulak menyaksikan kejadian yang tak di ingini . tapi bukan eksiden la , cam ni ... lelaki dgn anak2 dia ni , berenti la dekat tepi sikit , tempat yang nak turunkan penumpang .. tapi belah keta lalu .. nak turunkan anak2 dia semua tu , dalam 4 orang lah , kecik2 pung lagi . pastu ada sebuah keta dengan laju menyelit dekat dengan lelaki ni nak turunkan anak2 dia . dia apa lagi , terus ketuk cermin keta yang laju tu , dan marah2 . aku tengok pun takut , dah lam jalan sempit , ada budak2 lagi . dia boleh bantai bawak keta laju laju . last last keta yang laju tu blah camtu je cam tak ada perasaan .


dapat jugak makan meatball
yang ayam besar tu incik pakwe punya okeh
tapi kami share lah
agak agak habis tak ?


mesti la habis
macam mana banyak sekali pun 
kitaorang akan habiskan jugak
hihi

alih alih dah dekat ikea , incik pakwe beli satu barang yang tempat nak letak baju baju kotor tu . murah je okeh!


ala .. tak nampak le pulak
nampak kaki je ..

masa duk window shopping tu , aku ada berkenan dengan kerusi ni , tapi tak beli pung , aku kan duk hostel .. watpe nak beli kerusi ni kan .. tapi memang unik ah ,


unik dan memang cantik ah


maka sebab nye cantek dan unik
harus lah aku duduk
hihi

dah lepak lepak dekat curve kejap , we all terus balik . dah nak dekat malam pung .

kalau suka entry ini, boleh lah LIKE :) kalau tak nak pun, takpeee T__T

9 pengomen:

bubu ieQa said...

waaa . sdapnye ayam tuu . hee :)

tomatokering :) said...

grrr , wat ceq lapo je . hahah

hiro said...

mkn smbil membeli.abis semua blah..keh2

lassiegewdix said...

walawweeeeeeeyh !
teringin meatballs ! chicken wings !
jauhh sangat lahhh nak pegi :(

lassiegewdix said...

walawweeeeeeeyh !
teringin meatballs ! chicken wings !
jauhh sangat lahhh nak pegi :(

bungakuning . said...

@bubu ieQa

sedap . yummy ! :)

bungakuning . said...

@tomatokering :)

jum cik tomato .
kita makan2 sama2 :)

bungakuning . said...

@hiro

hihi . sambil menyelam minum air kan :)

bungakuning . said...

@lassiegewdix

jum lassie . kalau datang sini bagitahu eh, nanti kita g sama2 tau :)

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting