Monday, February 7, 2011

Malang nya .. aku telah eksiden . sob sob ...

hai ..

semalam masa aku nak g dekat kenduri kawan aku dan kenduri kawan mok aku , aku telah eksiden . naseb baik lah tak teruk sangat . mak aku yang bawak keta , seb baik bukan aku yang bawak . hihi

semasa ( ayat skema jarang2) mak aku bawak kereta , aku duduk dekat sebelah penumpang . tengah ralit duk bergambar sensorang ..

ada la dekat jalan nak g ke pengkalan chepa tuu .. ada junction ( bahasa melayu nya ada cabang ) , jadik mak aku slow kan keta .. tiba tiba bunyi berdemtuuuum . dooom ! kuat gila sampai kereta terhenjak ke depan .

tengok2 seorang lelaki terjatuh ke bawah . seb baik tak hada kereta belah kiri tu , kalau tak lelaki tu mesti dah kena gilis .

mak aku pun segera lah bawak kereta ke tepi , lelaki yang jatuh tadi tuu dah orang ramai angkat letak dekat tepi ..

dia aku tengok memang teruk jugak lah luka nya . dekat kening lelaki tu pecah , pastu luka luka dekat badan dan calar calar sikit . yang lain tu okay je .

sempat lagik tu bawak motor pergi dekat kereta aku , aku dah cuak dah .. ingatkan nak marah2 apa tah kan . rupa2 nya dia just tanya je .. hihi

kereta tak hada lah teruk pun , cuma bumper je lah yang remuk . kesan hentakan dari bumper tu , sampai bumper tersebut termasuk dalam tayar .




kereta aku .. ops ! kereta mak aku ni ..
bumper dah masuk dalam tayar tuu .. 
kena jenguk dekat bawah tu baru nampak





mak aku pun call dekat abah aku , suh datang tengok . abah aku datang pergi bawak lelaki tu g hospital .

aku dengan mak aku pergi buat report . dan polis pun tak dapat nak salah kan mana mana pihak . sebab jalan dekat situ memang selalu orang eksiden . mak aku perlahan kenderaan sebab ada junction .

 budak lelaki tu sebab laju jadik dia tak sempat nak brek . so tunggu keputusan pihak polis macam mana .



masa buat report polis 
bagus polis ni .. 
layan baik je , cakap pun elok2 je ..


kalau aku yang bawak , alamat nya kena membebeeeeel jelah jawab nya .

kalau nak tukar bumper tu , dekat perodua adalah dalam rm530 ++ kot ..

tapi kawan adik aku punya abang , ada workshop .. dia just ketuk2 dan cat pastu tambah tepi sket .. just kena bayar dalam 50 hengget jewww ..

so .. alhamdullilah la .. aku dengan mok aku tak ada apa2 .. cuma trauma sket je .

kalau suka entry ini, boleh lah LIKE :) kalau tak nak pun, takpeee T__T

12 pengomen:

misyamissyou said...

lorh..seb baik xteruk..

Robot | Sakti said...

kuat sangat posing amek gambar

hehehehe

:P

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah suspen.. mcm tu la risiko di jalan raya. x kita langgar org.. org langgar kita. teringat lak cerita en hubby zaman kasanova dia.. ms tgh drive sempat lg nak ngorat awek.. skali langgar bontot keta org terbang rm200.. keta dia ok jer.

krole said...

wuahhh!!!mahai tu...ala skngni ni wak banyak jual bumper faiber pnye...beli tu je murah n cantik~

tomatokering :) said...

takut lah klu eksiden depan mate . tp sebek laki tu ok . huu

Anitadahahs said...

nasib baik tak teruk..
tu yg seram tu nak bawak kereta sbb takut eksiden. tapi dah asyik tak nak bawak aje, camna nak terel. haish.

sarah mohamad said...

@misyamissyou

itu lah . tak teruk sangat pun . cuma bumper je yg rosak sikit .

sarah mohamad said...

@Robot | Sakti

hihi . tengah posing bagai dalam kereta . tiba2 keta terhenjak ke depan . mau tak terkejut !

sarah mohamad said...

@THE LEKAT LEKIT STORY

hihi . sekarang dah tak kasaova kan ? gurau jee ..

sarah mohamad said...

@krole

yeke . tak tahu pulak camne bumper faiber tu ? elok tak ?

sarah mohamad said...

@tomatokering :)

itu lah . seb baik laki tu kira okay la . tak teruk sangat .

sarah mohamad said...

@Anitadahahs

takpe . lama2 mesti dah boleh racing . cuma jangan trauma sampai tak dopet bawak kereta sudah . hihi

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting