Thursday, June 2, 2011

ALHAMDULLILLAH , adik aku dah selamat di operate.

Assalamualaikum.



semalam, mak aku call cakap adik aku dah di inject ubat bius dekat badan dia. ubat bius tuu pulak di biuskan keselruhan badan. maksudnya adik aku takkan sedar kan diri untuk satu jangka masa yang agak lama jugak la. sebelum nak bius tuu dia kena berpuasa untuk memastikan bius tu betul2 berkesan.


adik aku tidak lah terkena penyakit yang teruk, cuma dalam tengkuknya terdapat bengkakan. kalau tak operate memang bengkak tu akan menjadi kanser. so doktor cadangkan untuk di buang bengkakan tuu. kesan dari bengkakan tuu menyebabkan dia selalu demam, tak boleh makan makanan pejal. doktor galakkan makan eskrem dan bubur. lupa pulak .. bukan penyakit tiriod tuu ye hiks


pagi semalam dia dah masuk ke dewan bedah,dah di buang pun bengkak tuu. jadi malam atau pagi ni dia akan sedar. hope dia akan completely sembuh la. 





ni time dia sihat. ni dekat pantai bachok. kalau datang kelantan, sila singgah. *sempat promote! hiks






ni time sebelum masuk ke dewan bedah. sebelahnya adalah bestfriend dia yg sama2 belajar kt kpm beranang



masa aku telefon mak aku pun, kena tunggu few days untuk betul2 sembuh. aku pun tak boleh jaga sbb aku ada di ciast shah alam ni.maybe balik ni aku akan singgah kejap. cerita pasal balik ni next entries okeh! hihi .. sekarang adik aku pulak yg jaga. mak aku pun tak larat dah nak jaga. adik2 yg bergilir2 jaga :)


adik aku pun ada blog, cuma dia jarang je nak hapdet. kalau nak tengok klik dekat sidebar aku tuu. 


ps: doakan adik aku cepat2 sembuh :)

sila LIKE kalau suka

17 pengomen:

Myra Jay said...

InsyaAllah, moga adik akak cepat sembuh..


**Teringat pengalaman MJ kena operate baru2 nie, gerun** :)

Cik Azizah said...

semoga adik sarah cepat sembuh ya..lepas ni jangan buat keje lasak o berat2 k..take care :)

Izatie said...

InsyaAllah semuanya akan dipermudahkan. Doa banyak2. Amin :)

icha katariss said...

ouh..suraya dah selamat operate ye..alhamdulillah..tough girl la..nanti turn icha plak..takut nya nak operate..grrr...

nazirah said...

cahaya doakan smoga adik sarah cpt smbuh amin..

bahaya gak kan penyakit skrg..

tomatokering :) said...

hope adik sarah cepat sembuh yea .. :)

ada tag UTK SARAH

http://tomatokering.blogspot.com/2011/06/giveaway-from-moscow-by-miszlullaby.html

CintaZulaikha said...

cakap kat adik tuh..jaga kesihatan dan akak doakan dy cpat sembuh...caiyok2

Cik Ezy said...

smge adik awk cpt sembuh..

eh prnh pegi la rasenye kat pntai bachok tu..
ekeke

SofieyAzwa said...

Kwan Sofiey pun kena operate next week. Ada bengkak2 gak.. Hopefully semua elok2 je

cik azeya said...

semoga dia cepat sihat. takot. tak penah kene operate selame hidup 22 tahun dekat dunia ni. -.-'

THE LEKAT LEKIT STORY said...

semoga adik sarah cpt sembuh & alhamdulillah selamat di bedah

melle amir said...

semoga dia cepat sembuh

apik pehe said...

alhamdulillah..selamat bedah..hehe

maCy said...

teringat kali pertama masuk bilik bedah. sorang diri. huhu

Amoi said...

:)

enyheartsdiamond said...

semoga adik kamu cepat sembuh~

amin.....

Redbloodsnow said...

comnel ler plak pic dia jelirkam lidah tu...hehe

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting