Thursday, July 21, 2011

Sarah Mohamad edisi INAI

Assalamualaikum



iklan jap.



*esok ada final ccna discovery 4. phew. harap2 aku dapat jawab esok dengan jayanyaaa. tadi final amali dari jam 9 pagi sampai jam 4 petang baru siap jawab. berejaaaaam kot nak jawab 1 soklan. memang agak mencabar jugak lah soklan tuu. seb baik dah dapat markah. 100% gituuuu hehehe :D*




berbalik kepada tajuk.



hari tuu, means dah lamaaaa giler .. aku perap2 dulu entry ni, dah lama2 baru aku publish .. molek punya perangai kan hehe



hari tuu, makcik bawah bagi bebudak rumah aku daun inai. banyaaaak kot! tapi kat rumah kiteorang ni takde pun blender nak blender itu punya daunn. jadi kitaorang pun cakap lah rumah kiraorang takde blender.



makcik tuu pun balik la,setengah jam kemudian dia ketuk balik rumah aku bagi 1 bekasss inai yg dah di blender. wahhh! makcik tuu memang baik kot, hari tuu suami dia tolong baiki tanda kitaorang yang tersumbat dah T__T 



so malam tuu kami berempat punya la eksaited pakai inai. teringat pulak time dulu2 selalu jugak amik daun inai tumbuk2 sampai lenguh tangan, nak suruh merah bubuh nasik sikit pastu tumbuk2 lagi. time bebudak dulu ler.



sekarang dah besar gini tak pakai dah la inai, nanti orang cakap baru pas kawin lak hehe *malu*




tangan aku yang dah siap berinai *dah boleh kawen dah* hehehe




kaler inai ni terang kot, merahhh hitammm cantikk :D



sebenarnya inai ni banyak kelebihan nya. orang muda zaman sekarang ni mana nak amik tahu tentang inai2 ni kan kecuali time nak kawen je tapi fungsi sebenar ramai yang tak tahu.


  • merawat penyakit gusi berdarah

  • menyembuhkan luka dan kudis

  • menyembuhkan luka luka semasa berkhatan, bisul, penyakit penyakit kulit dan sengal sengal tulang

  • merawat kebotakan - sesapa yg ada masalah kebotakan boleh try lah inai ni. caranya pun mudah je rebus minyak biji sawi dengan inai. pastu sapu dekat kepala yg botak tuu. insyaAllah 

  • jus daun inai boleh merawat penyakit wanita seperti keputihan dan period yg berlebihan

  • Memulihkan kecacatan kuku akibat jangkitan kuman menggunakan campuran 2 sudu besar inai serbuk dengan 4 oz cuka




  • banyak lagi. kelebihan nya. cuma yang ni je yang aku rasa paling bergunaaa. kalau korang nak tahu lebih lagu sila google lah sendiri heheh


    LIKE IT?

    7 pengomen:

    Cik Ezy said...

    dh lame xberinai..
    last pakai inai mase kawan cik ezy kawen taon 2009..
    haha

    cik pulau said...

    wewiitt..
    pakai inaii..
    dah besar panjang ni, dah tak pakai inai..
    kecik2 dlu suka la pakai. hehe

    dak eina said...

    eina xbape suka pakai inai.. tp kalo time gedik.. pandai gak.. tp 1 jari je pakainye.. haha

    [sutera kasih] said...

    wahhh merah gitu jari jemari sarah hehe

    tomato said...

    erkk tak suka inai ! huhu

    Miss Tira said...

    Kalau ada cagu pakai inai konferm lekas sembuh.. :)

    Zura said...

    suka pakai inai kat jari kelingking je...

    Post a Comment

    terima kasih sudi komen blog ini :D

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     

    Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting