Monday, August 1, 2011

Salam Ramadhan kepada semua :D

Assalamualaikum!


hari ni 1 Ogos 2011 bersamaan dengan 1 Ramadhan .. hari ni hari pertama kita berpuasa. macam mana keadaan korang first day puasa ni?


aku rilek jeeeek :D hahaha *gelak jahat*. dah biasa puasa pun *tipu*



korang jangan gini okay, jangan lah time masuk waktu berbuka .. jangan lah korang melantak habis habisan. makan secara bersederhana saja  :)


sahur korang macam mana? citer sahur aku memang menyedihkan, maklum lah .. sahur di rumah sewa. kalau nak di kira betul2 masuk ramadhan kali ni, dah 5 tahun aku berpuasa di perantauan. 


perantauan pun tak la kira jauh sangat, setakat shah alam dengan kelantan tuu .. dekat je pun kan tapi kira perantauan jugak lah hehe :D


mana nak sama kalau puasa di tempat sendiri ye tak? tempat sendiri lagi best, tambah2 kat kelantan tuu semua kuih muih time ni lah semuaaa ada. kalau pergi bazaar ramadhan tuu, semua ada. nak apa? terlintas je apa2 pun, semua boleh dapat dekat bazaar ramadhan kan.



berbalik kepada citer sahur aku, *nak citer pun sedih ni* tadi masa aku bangun, kawan aku nak masak .. tengok dekat dapur rumah yang ada hanya bawang kecik satu, bawang besar satu .. nak masaaaaak macam mana niiii kalau setakat bawang 2 biji je yang ada. last2 buat nasik goreng je lauk2 nya cuma ikan bilis. memang sedih weh kalau sahur gini. tapi ni dugaan puasaaaa hehe *ayat nak sedapkan hati sendiri*


jadi, kami hari ni ingat nak balik awal .. nak g pasar raya .. nak beli barang2 basah .. haha .. orang lain dah ready2 dah sebelum puasa, aku dgn kengkawan ready2 pas puasa satu hari .. hehe



kalau nak tips puasa, contohnya macam ni .. korang ni kira macam aku lah .. chubby2 sikit .. *sikit jek okay!* hehe pastu nak kan tips macam mana nak jaga pemakanan yang betul .. tak nak bagi overweight sila lah jengah ke sini >>> KLIK! 


one more thing ;



aku nak ucapkan, SELAMAT MENYAMBUR RAMADHAN dan SELAMAT BERPUASA kepada semua readers akuu *bajet ada readers sejati kot!* haha .. 

semoga di bulan yang mulia ini, kita akan lebih di rahmati


terawih jom? :D



LIKE IT?

10 pengomen:

Faidhatul Arfah said...

jum jum jum pi tarawihh hee :)

Zura said...

selamat berpuasa sarah... :)

Ezy Chiaki said...

erk.. dh berapa lama xsopink brng dapor ni?
nasib la ade jugak tgl bawang 2 bijik..
haha

selamat berpose!
=)

bunbun said...

ehehh, bole je masak bawang dua bijik. alaaaaah. bedaaaaaaaaaaaaaall je. muahahaha

anisyafrina said...

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN... ^_^

Bulan said...

Selamat berpuasa sayam :)

krole said...

syukur wak...jnji dpt pahala sahur kan?

nazirah said...

hehe slmt brpuasa gak sarah.. weeee.. chaiyok2 moga2.. bulan puasa ni cahaya dpt maintain brt baadan hee ;)

[sutera kasih] said...

sy kan readers sejati blog sarah hehe

selamat berpuasa sarah :)

Redbloodsnow said...

selamat berpuasa, sarah :) btw, u look beautiful lah in that picture. like it soooo much :)

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting