Thursday, October 13, 2011

Negara Asal Telefon Bimbit Anda :)

Assalamualaikum!


betul ke tak entah aku tak tahu tajuk yg aku letak tu kena mengena tak dengan entry aku hehehehe kalau ada tajuk boleh je bagi cadangan dekat aku. nanti aku tukar. ngeh ngeh ngeh ....


entry kali ni aku dapat idea masa dalam kelas .. *nampak sangat tak tumpu perhatian khenn*


sekali sekala, nak jugak post entry info :D



  • NOKIA - di perbuat daripada negara Finland, Eropah
  • SONY ERICSSON - sony ericsson ni adalah gabungan antara SONY (based at JAPAN) dengan Ericsson (industri telekomunikasi). Bluetooth asalnya diperbuat dari Ericsson. Ericsson adalah berasal dari Sweden. Bagaimanapun, SONY ERICSSON mempunyai ibu pejabat di JAPAN.
  • SAMSUNG - diperbuat dari negara KOREA SELATAN *dulu  .. anak owner samsung ni bunuh diri, tapi lupa sebab apa*
  • LG - juga dari negaa KOREA SELATAN
  • MOTOROLA - diperbuat dari negara Schaumburg, Illinois USA

Update
*tengs to hafzan sarah si blogger cute  yg mempunyai banyak petua ni*



  • BLACKBERRY - diperbuat dari negara canada, tetapi part dalamnya berasal dari US, Canada, China dan Japan
  • IPHONE - diperbuar daripada Cupertino, California, US
  • BLUEBERRY - aku rasa semorang tahu kot, opkos dari CHINA hehehehee

tu je lah kot jenis telefon yang rata2 rakyat Malaysia guna .. kalau ada lagi, sila bagitahu aku .. nanti aku update okay ...


btw .. aku sekarang guna SONY EXPERIA X8 hehehehe ..

2 pengomen:

Hafzan Sarah said...

iphone, blackberry n blueberry.hehe

dayu_myself said...

saya guna sony ericsson...
ngeee...
tpi skang suke gila dkt model hp samsung...
cantik2 dan byk fnction...
awwww...
ske laaa...muahahahaha

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting