Tuesday, October 18, 2011

Sarah Mohamad di SEGI SERI 3 IN 1 STEAMBOT

Assalamualaikum!


time aku tulis entry ni dah jam 4.24 pagi . tak boleh tido wehhhh! entah kenapa .. maybe sebab terlebih tido kot hehehe


*entry ni mungkin terrrrrrlebih panjang dan penuhhhhh dgn gambar kot* sesapa yg tak sanggup .. sila lempang diri sendiri *HAHAHA*


dah lempang ? gurau jek :D


entry peram .. time ni dah lama wehhh .. bukan setakat lama ..aku rasa maybe dah berkurun koooot. tapi yang pasti time aku pergi makan kat sini .. tahun lepas T____T. kalau tak salah aku time ni sekadar makan2 sempena dengan bufday boyfriend heheheh bulan 4 tahun lepas to be exact lahamauuu khennn!


kedai ni dekat jek dengan rumah sewa aku. kedai ni berdekatan dengan carrefor seksyen 23 tuu . sebaris dengan restoran andaman. tapi kedai ni belah depan2 sket . mudah jek nak cam sebab aku rasa .. papan tanda kedai ni lah yang paling besar sekali. hehehehe


kedai ni okay la .. harganya pun aku rasa standard kan utk makan steambot .. ke mahal ? ke ada yg lebih murah ? kalau ada yg lebih murah .. inform aku eh  hehehehe


aku pergi ni time weekdays jadi orang pun tak ramai .. memang banyakkk tempat kosong .. ada beberapa orang jek kat dalam tuu.


masa aku masuk .. dia dah tunjuk tempat untuk aku duduk .. aku mintak nak makan kat outdoor .. dia tak bagi sebab dia kata aku berdua jek .. masa tu memang aku bengang lah sket sebab kerusi banyak kosong vudusss .. lagipunggggg TAKKAN AKU TAK BOLEH PILIH TEMPAT SENDIRI?!!!


memang tu bengang jugak lah .. aku nak pertahankan pendirian aku *wahhh .. pendirian kooo* haha .. tapi boyfriend aku macam biasa lah .. ikut jek .. aku macam wtfishh betull .. aku malas nak gaduh2 dgn waitress tuu .. jadik aku mengalahh duduk lah jugak kat tempat yang dia tunjukkan tuu ..

tapi memang . sampai ke hari ni aku dah tak pergi ke kedai tuu .. sebab macam erk...  malas ah .. first2 dah layan gitu .. tiada kali kedua dahh bagi aku.


yang paling membangangkan aku .. lepas jek aku duduk .. datang lah 2 orang pompuan nak duduk kat tempat yg aku dah pilih tadi .. waitress tu pulak .. bagi pulak .. aku macam .. AMBOI! mentang2 lah aku ni ko nampak cikai2 jek .. nampak mcm entah pape .. ko buat diskriminasi gitu eh .. takpe .. takpe .. pasni memang tak datang dahh! hahaha kejam weh .. tapi memang betul pung .. lain kali ... layan pelanggan sama adil sama rata .. maybe perkara ni kecik je bagi dia .. tapi bagi aku besarrrr!


tapi kalau korang nak datang sini .. dialu alukan  ... makanan okay .. semua okay .. tempat pung okayy .. tempat aku bagi markah 5/5 .. bersih .. kemas dan teratur! masuk kedai tu sedap je mata memandang ..


makanan pulak  aku bagi sini 4/5 lah ..



harga nya .. yang tak best nya .. air dia tak refill .. jenuh aku nak order air kosong .. air kosong dah la cas 50 sen .. aku ni dah la tak tahan panas .. kalau boleh, seeloknya untuk air kosong bagi free jelah khennnn T_____T lagipun dah bayar mahal pun, takkan air nak berkira hehehehehe




ni lah tempat dia .. memang kalau tak nampak tu aku tak tahuu lah. besar gedabak kot papan tanda kedai ni. hehehe




tunggu sup masak *tak sabar!*




the fooooooodss. walaupun aku berdua jek .. tapi amik makanan macam 5 orang makan .. hehehe .. boyfriend cakap .. ni bukan makan ni ... ni melantak ni *HAHAHA*





bahagian sambal .. banyak pilihan ..






seafoooodsss :D




sayur - sayuran . aku amik sikit jek .. 












boyfrengsss menikmati makanan T______T





sampah masyarakat  hahaha .. aku memang suka makan keta .. jadik opkos lah ketam yg paling banyak aku amikkkk 




yang bestnya kedai ni ada untuk grill .. bakar gituu ..satey kena bakar sendiri .. tapi bukan aku lah .. aku malas .. aku tunggu satey dekat meja jek .. hahaha





tengah makan satey daging! satey daging nya memaaaaang sedapppp! terasa rempah dia. boyfrenggg siap nak tanya lagi resipi rempah daging T____T





gambar tak mengikut aturan .. aku malas nak susun2 nih .. sup ada 2 jenis kan .. sup topyam pedasss .. sebab tu aku tak masak guna sup tuu .. aku suka sup ayam 





ada eskremmm .. feveret aku nih .. eskrem pudinaa .. sedapppp! pilihan eksrem tak banyak .. dekat flaming lagi banyak :D




5 pengomen:

Hana Soffelia said...

Wah..sedapnya. Memang tgh mengidam mkn steamboat ni.. and, ketam also my peberet too.

Eh..tiba2 nk up entry pasal ketam lak. hakhak

NM02 said...

sejak sabak dah tutup, dah lama tak pekena steamboat. aauuu... lapau la plaksss

Ardini Humaira said...

uwaaaa xmo kawan.. nanges.. tliur.. uwaaa lapaqqqqqq nakkkkk!!!!!

nazirah said...

wah bestnye steamboat.. da lame tak makan steamboat.. huhu sarah blnje cci la bole hehe

rainyscream said...

banyaknya makanan~ share~ T-T

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting