Saturday, October 8, 2011

Tips : Kalau Anda Kena Ngorat Oleh Pakcik Miang

Assalamualaikum!


semalam dek kerana keboringan melampau, aku dengan 2 lagi kawan2 aku berpakat nak g ke carefour. kami ke sana jalan kaki sajoo sbb dekat jek .. heheheh


masa on the way nak ke sana, ada ler sekumpulan pakcik tua duk berbual bual. aku dengan kawan2 pun mcm biasa lah, dengan wat dek jek lalu lah sebelah diorang yg tengah melepak tu. 


pastu ... amboi! bunyi siul2 pulak dah .. aku berpaling ler nak tengok sapa .. ngupanya salah seorang pakcik tua tu duk ber pheeeewit pheeewit dekat kami!!!! siap kenyit2 mata dengan aku !!!


aku macam OMG! geli wehhhhhhh! kalau orang muda, aku boleh ler jugak terima dek akal panjang aku ni huahua .. sebab biasalah orang mude khennnn.


tapi kalau orang tua, memang tak boleh!!!!


jadik .. ni haaa .. aku nak bagi tips sikit biar orang tua miang keladi tu dapat hidayah tak pung kesedaran diri.


memula ... korang pergi dekat dia pastu korang cakap macam ni 


"Assalamualaikum pakcik, pakcik ada anak berapa orang? Pakcik tak ingat ke kat anak bini pakcik kat rumah ?"



aku CONFIRM dia akan terus senyap tak tak terkata apa apa ... hahahahahaha


kalau dia menjawab pulak .. apa lagik .... larikkkkkkkk! 


hahahahaha ....





sekian, tips dari sarah mohamad yang penah kena ngorat oleh orang tua miang keladi kekekeke ..... *entah kenapa nak boldkan nama aku*

5 pengomen:

oshinz said...

tak pun cakap macam ni:

pakcik, saya rasa rumah pakcik tu dah kate pergi, tanah kubur pun dah kate mari2..

hehehe. agak2 ade dapat pelempang tak macam tu?

~Nana 귀여운~ said...

hahaha..dasar org tua buang tebiat..

[sutera kasih] said...

hehe dh tua miang keladi...geliii

Miss Nadya said...

takut kan??

new entry ::

1. Blog Pilihan Hari Ini ツ
2. BE melekat lagi ツ
3. Tips untuk dapatkan BE ツ

nick dot anis said...

sarah...anis pun ada gak kes macam ni..siap kena kenyit2 mata...angkat2 kening lg...sweett2 tu tk yah cakap la..bodoh kan pakcik2 macam ni?
tak bertamadun

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting