Sunday, November 27, 2011

Tukar header kepada yang lebih simple :)



 *First time aku buat Assalamualaikum dalam tulisan jawi*


Hehehe .. Aku memang dah lama niat nak tukar header ni. Tapi takde masa nak buat .. and malas pung ada jugak Heheh

Sekarang memandangkan aku duk kat rumah takde apa nak buat, almaklumlah cuti 3 hari kennn .. jadi dari aku duk memboringkan diri takde buat apa .. lebih baik aku godek-godek photoshop tu. Try and error.

Selepas duk berhempas pulas dalam medan peperingan photoshop, maka dapat lah satu header. Sebelum tu memang dah macam-macam dah aku try .. tapi itu tak kena ini tak kena. Last - last aku buat header yang palingggggg simple.

Simple tak simple aku rasa bebudak darjah 2 boleh je buat kot. Hehehe .. aku kanggg bukannya pro photoshop ni .. dan tak reti nak godek-godek bagai ni. Jadi sebab tu aku katakan ini je yang termampu aku buat. 


Before.

Okay, dedulu kan femes dengan update twitter dekat header. Hahhh! Aku pung sampaikan terikut ikut sekali. Muahah .. masa tu tengok a few bloggers buat header + update status twitter. 


Aku pung hentak hentak kaki nak buat jugak sampaikan upah blogger  lain buat. Tapi tak berapa nak kena dengan selera aku, maka aku pung buat sendiri header ini. Dekat seharian suntuk aku buat, last last dapat jugak header macam dekat atas tu. Masa tu happy jugak la walaupun that time aku tak berapa nak aktif lagi twitter ni. *sekarang baru nak aktif*


Dan agak lama jugak la header ni melekat dekat blog ni. Sekarang aku macam dah boring dengan header ni.




Afer.

Baru je beberapa minit siap header yang ni. Terus upload. Aku memang ingat nak buat yang simple nak mampus gini. Tapi aku rasa header aku ni terlebih simple pulak dah. Dah macam tak menarik pulak. Huhuhu


Tapi tak pe lah, yang penting ni hasil kerja aku sendiri. Hehehe .. Tengok la selama mana header ni akan melekat dekat blog ni. Aku rasa macam tak lama jugak ni. Aku ingatkan nak suruh kawan aku yang pro photoshop buat, tapi tak sempat nak jumpa dia. Nak contact pun susah, sebab asyik busy dengan kerja jek.


Tak ada ke sesapa nak sponsor buat header dekat aku plisss plisss plisss sambil sambil kenyit mata*
 
terima kasih sudi baca yaw!

9 pengomen:

L said...

hehhe. nice... anyway. salam maal hijrah..=)
jom baca kejap..=)

http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/pandai-sangat-dah-kan.html

Ezy Chiaki said...

simple dan comel!
=)

~Nana BamBam~ said...

header yg skg nampak ayu sikit..huhu :P

sara pedrosa said...

simple ;)
tp kita suka header yg sblom ni lg, agak meriah.

Zura said...

nk tukar header jugak..xbuat2 lg..

CIK TOM said...

simple n look nice header baru ni ;)

iMBobo said...

cantik :)

ILA HonEyBuNNy said...

ya...simple but nice...

yang pntg kita buat sndri tu yang besttt...;)

Ardini Humaira said...

cunnnn! dni tak tuka2 lagi header. lama dah berhajat :D

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting