Thursday, January 5, 2012

Penyelesaian kepada shoutmix!

Assalamualaikum!

Semua orang tahu kan bahawa shoutmix telah menghentikan penggunaannya yang free. Sekarang kena bayarrr lorhhh.


Tapi jangan risau, sebab ada penyelesaiannya =P


Memperkenalkan FIBOX





Aku lupa pulak nak print screen masa nak sign up hari tuu. 


Ada 2 cara nak sign up iaitu 
  1. Sign up biasa *buh email, username, password* .
  2. Sign up guna facebook.
  3. Lepas tu, kena letak tajuk untuk box kita ni. Aku letak cakap - cakap.
  4. Setting sikit2. Nak ubah huruf ke, nak ubah, besar kan, nak kecikkan, nak tukar kaler background. Nanti korang setting lah sendiri sebagaimana korang nak.
  5. Siapp! Amik kod dan letak macam biasa.

Aku sign up guna facebook saja. Mudah je. Klik and then kena approve apps tu. DONE



 Fibox yang aku punyewwww! =P Kalau tak nampak silah lah pandang ke belah kanan ok.


terima kasih sudi baca yaw!

6 pengomen:

mar yanie said...

dh remove shoutmix..x nk guna dh cbox ni..heee

El-Janna said...

alamak nk kene tukar ke? rmi yg da tuka

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

tq sharing....

dah lama kina x bukak blog mcm² dah tukar. benda free pun kena bayar. urrrmmm..lepas nie ape pulak kan?

i follow..tq dtg blog kina.

Cik Pulau said...

lamo doh buang shoutbox ni.
hihihi..
malas nk letak..atas sebab2 tertentu.lalala~

nazirah said...

hOhO patOtlahhh pungg.. adehh naseb bek de fibox tanx sharing sarah wee ;)

Juliet_iRa~" said...

hee..dah mls letak chatbox..

;p

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting