Thursday, November 4, 2010

Otak pakcik geliga 18sx !

aku jumpa cerita lawak ni dalam external aku , sapa tah yang letak . saja je aku nak share dengan korang . enjoy ....



Seorang petani tua mempunyai satu ladang yang luas. Petani ini mempunyai banyak lembu dan juga kebun buah buahan tempatan. Di sebelah kebun itu terdapat satu tasik yang agak luas. Dulu, tasik itu di jadikan tempat piknik dan bermandi manda.

Satu petang, si petani ini berhajat nak tinjau tinjau tasik dia tu. Sambil sambil tu dia nak pergi petik buah rambutan, sebab tengah musim, takut la kalau kalau membazir. Si petani membawa bersamanya sebuah baldi kosong, untuk simpan buah rambutan.

Sampai je kat tasik tu, alangkah terkejut nya dia, ada beberapa anak dara tengah mandi kat dalam tasik. Mandi bogel la for sure. So, dia decide nak skodeng je la, tapi hampa, sebab tasik tu tak berapae nak jernih, so tak berapa clear la view nye. Si petani mengambil keputusan utk ambil port yg lagi clear, so dia pon berjalan mendekati tasik.

Menyedari kehadiran org tua berkenaan, si gadis2 sunti tu terus berenang menjauhi tebing tasik. Salah seorang dari gadis tu berkata, "kami takkan naik selagi pak cik tak blah dari sini. Gatal!"

Si petani tu menggeleng gelengkan kepala, lantas berkata, "Pak cik datang sini bukan nak tengok kamu mandi bogel". Sambil menunjukkan baldi yang di bawanya, petani tu berkata, "Pakcik datang sini nak bagi buaya2 pak cik makan"





*aku rasa macam ni lah agaknya rupa pakcik tadi .
hakhak !



Moral : Oang tua tua  miang ni, otak jangan di buat main main, geliga u...



post signature

10 pengomen:

melle. said...

haha demm pakcik. hahahha

myza said...

hahahahhhaa- bernas sungguh idea pakcik ni.mesti dara2 tu trus naik tebing takut.. :D

bungakuning . said...

@melle : haha , teruk kan pakcik nih . loyaaaa !

@myza : iye lah , kita pon akan buat reaksi yang sama kan . haha

LadyBird said...

kuningla otak pakcik tu.. jaat :P

Shahrizah said...

He he kelakar gak.....tengok pakcik tu lagi kelakar.... he he!!

Mohd Wakiyuddin Rosnan said...

haha... smart r pakcik...

Mama Kembar said...

konpem genius hahaha

beLalanG said...

hahaha... mlm tu msti pakcik tu tdo air meleleh je... whoaaa :-D~

Syazwana said...

wakakakaka
hampeh punye pakcik!
xD

gnesop.com said...

huhu.. bijak pakcik tu yer..

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting