Friday, November 26, 2010

suka ayat ni daripada Dang Setia

Hye !


korang suka tak baca Dang Setia dalam Harian Metro ?

aku , kalau bukak Harian Metro mesti baca bahagian Dang Setia dulu
memang dari dulu lagi aku suka bahagian nih
aku suka baca apa yang Dang Setia bagi jawapan tuh



hari ni , aku bukak lagi Dang Setia tuh
macam biasa
masa aku duk baca tadi , aku tertarik dengan ayat dari Dang Setia nih

korang nak tahu tak apa ayat dia tuh
ni lah dia ...


Maksud Dang Setia, tumpukan sepenuh perhatian dan berikan komitmen terbaik ketika waktu bekerja, tetapi selepas tempoh itu beri ruang kepada diri untuk kehidupan seimbang. Dalam kata lain, kehidupan kita perlu ada pakej. Bekerja, beribadat, bersukan, bersosial dan sebagainya.




ps : kita perlu lah seimbang dari segi duniawi dan akhirat . duniawi ini kita pun kena kejar untuk masa hadapan kelak . akhirat pun kita kena kejar untuk bekalan alam yang lagi satu . alam yang pasti semua orang akan tempuhi .

9 pengomen:

nora said...

i baca part orgnye masalh tu je, jwpan selalu skip, huhuhu

twinkle twinkle said...

waa betul2 :)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hehe..salah 1 hobi GKSB baca masalah orang

=)

LATEST ENTRY

SAYA SUKA BLOG DAN MUNTAH PIZZA??

Redbloodsnow said...

ha tol tuh! zie pun jd suke gak ngan statement beliau :)

bungakuning . said...

@nora

hehe , kadang kadang ada jugak wat macam tuh . baca masalah je , jawapan skip .

bungakuning . said...

@twinkle twinkle

agreed =P

bungakuning . said...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr

sama lah kak KGSB =P

bungakuning . said...

@Redbloodsnow

menarik kan statement tuh . =P

tiney_ranggi said...

aq pown skew jgak bace . .kdang2 tuh ase cam aq pulak yg dapat masalah nyew. . tp smua tuh bgi panduan utk aq atasi masalah aq. . spew2 yg sudi bley lar kite kongsi masalah. . 2 lebih baek dri 1 . . .kan3?????

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting