Wednesday, December 1, 2010

ada lagi tak internet selain dari broadband yang boleh bawak ke hulu hilir ?

aku rasa sangat sangat down hari ni , nak update blog pon lembap . ada tak penggunaan internet selain dari guna broadband yang super lembap ni ? aku dah tak tahan la dengan celcom ni , memang lembap , tambah tambah time hujan macam ni , nak upload gambar pun amik masa berejam jam . tak ke hangin aku macam tuh ? rasa nak nangis pung ada ..


balik kampung  ni aku nak potong dah aku punya celcom broadband , macam tak ada fungsi je aku guna broadband . nak loading satu satu blog tu kemain lama lagi . kalau P1 tu pulak , takde coverage pulak dekat hostel aku nih .. kalau guna wifi hostel , banyak yang diorang blockkan . jadi internet macam takde fungsi jugak kalau nak tengok blog pun tak dapat , nak nengok u tube pung tak dapat , nak chatting pung tak dapat . 


aku nak try guna maxis la pulak , ramai dah yang kata maxis okay .


ps : ada tak sesapa yang tahu nak buka site yang telah di block oleh  OpenDNS ?


post signature

8 pengomen:

FaRa LaLoLa LoLita~ said...

jom tukar pakai maxis...i pon baru tuka je..x thn ng celcom jugak....

Cempakamelati said...

Banyakkan bersabar.

Redbloodsnow said...

haaaa tuh la kan. klo time ujan. mmg totally x leh masok langsung kan. wat hangin jek...

kak long said...

maxis lebih kurang jer lembab nya...

kaklong guna p1...memang mabeles...tapi tu la coverage dia belum meluas kat kaw.pendalaman...
tapi blh dikatakan seluruh bandar utama semanajung m'sia dah ada coverage nya....

bungakuning . said...

@FaRa LaLoLa LoLita~

memang nak tukar pung , tak tahan la . slow sangat .

bungakuning . said...

@Cempakamelati

dah sabar , tapi sekarang dah tak boleh sabar lagik . hehehe :)

bungakuning . said...

@Redbloodsnow

ah2 . kak zie , memang tak boleh bukak langsung pung . hangiiiin !!

bungakuning . said...

@kak long

itu lah , ada jugak check p1 , tapi coverage kat sini takdok .. :(

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting