Tuesday, December 21, 2010

makan best-best dekat Restoran SS2 Murni

Hye !

korang pernah tak dengar Restoran SS2 Murni ? aku pung tak pernah dengar sebenarnya restoran tuu . hari tuu kawan aku ada cakap restoran ni best , dia cakap murah dan sedap . aku apa lagi , tak boleh dengar murah dan sedap ni .. mesti nak kena pergi nih .. 

so , jumaat ari tuu , aku dengan incik pakwe pergi lah sana , mintak peta dengan kawan aku , boleh pulak dia bagi peta salah .. memang dekat 1 jam jugak lah aku berputar putar dekat area yang sama . nasib baik , lepas tanya orang jumpa jugak akhirnya . lupa nak bagitahu , restoran ni terletak dekat area Kelana Jaya :) . 

masa aku pergi tuu , memang ramai orang . tak dek tempat pun okeh ! sampai orang beratur panjang . aku jadi cam tertanya - tanya apa yang special sangat dengan resoran ni . restoran ni tak ada lah nampak cam ekslusif apa tah , restoran biasa biasa jee , bajet kedai tepi jalan lah . TAPII , ramai betul orang dekat sana .. 


* budak gemoooook :) 
masa tengah tunggu makanan sampai 



* budak gemoook-tapi-sekarang-dah-kurus T__T
incik pakwe tengaok bola , masa tuu vietnam lawan mesia
memang restoran tuu 1 mesia , sebabnya ada india , cina dengan melayu
terasa suasana nya sangat berbeza , sebabnya semua bangsa dekat mesia ni sama-sama menyokong masa mesia tengah lawan dengan vietnam :)
ps : ada pemain vietnam yang nanges masa dia kena kad merah . tapi aku rasa pemain vietnam main kasar sikit lah , mentang-mentang lah main dekat padang dia 



*ni aku punya
chicken chop
kuah black papper dia memang pekat dan seeedap !
fries rasa nya cam biasa lah kan
salad dia sedap jugaak 



*aku pilih air ribena special
ada nata de coco dalam tu
ada nangka 
ada laici 
rasanyaaa memang THE BOOM lah !



* incik pakwe makan biasa biasa je
restoran ni memang tak kedekut lauk
memang banyak dia bagi lauk lauk semua
ps : incik pakwe tak habees pung makan tuu , see , memang banyak lah yang dia bagii tuu


*incik pakwe minum jus tembikai
pekat !
tapi kalau korang datang berdua ke 
baik korang share je air tuu
sebab air dalam gelas jumbo
memang tak kan habis lah 
nyesal aku hari tuh , membazir je
kalau aku tau , aku order 1 je air 


*dah habis makan :)
licin tu weh !
hakhak !!

kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut , korang boleh buka facebook restoran ni 


kalau suka entry ini, boleh lah LIKE :) kalau tak nak pun, takpeee T__T

6 pengomen:

myiera azizs said...

murni memang terbaik ! ada 1 lagi murni baru bukak dekat dataran prima . kat situ tak seramai kat ss2 .

- GC - said...

chicken chop tu nampak sgt delisyessss

bungakuning . said...

@myiera azizs

eh , ada yang baru bukak ke ? nan tahuuu !! dataran prima dekat mana ? nak kena terjah sana lah ,

bungakuning . said...

@- GC -

siyes , memang sangat SEDAP :D

Redbloodsnow said...

gulppp gulppp! terlior sudah

OrenLimau said...

wohaaaaa..bestnye food.

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting