Sunday, February 27, 2011

[PART 1] pendakian ke BROGA HILLS

hai ..

hari tu, kawan2 aku ni ajak pergi ke BROGA HILLS. aku pun rasa dah lama tak hiking ni, so aku setuju lah nak pergi ke sana.

tujuan aku kesana adalah UNTUK MENGURUSKAN BADAN !! teeeheee, sekarang rasanya aku dah terlebih lebih gemox ler pulak, plus dah lama tak hiking kan.

aku bertolak kesana dalam around jam 2.30 pagi. dari shah alam ke semenyih adalah dalam sejam lebih kot aku rasa.

dah sampai sana, buat stretching sikit2 pastu terus naik. jangan lupa pakai kasut yang betul2 mengcengkam tanah yok, sebab kalau hujan memang licin.

kat sana memang agak ramai orang jugak la yang nak mendaki bukit broga ni. stamina aku pun tak tahu ler kuat ke tak. balik ni aku terus nak timbang berat badan, kalau tak kurus lagi tak tahu lah. separuh mati aku nak mendaki broga ni. peluh dari hujung rambut ke hujung kaki. baju seluar semua basah dek peluh ni.

masa nak naik tu, memang kena hati hati . dah la gelap, pastu jalan memang curam. kalau korang silap langkah memang boleh membawa maut.

jalan nak naik tu jugak erm .. aku rasa agak mencabar jugak la. sebab nya tempat yang kita nak naik tu ada sesetengah nya sampai 90 darjah.

gambar pun aku tak ada amik banyak sebab mood nak bergambar pun dah hilang di sebabkan keletihan yang melampau. masa aku naik tu, memang aku bergantung sepenuhnya dekat kawan lelaki aku. tak larat yang amat sangat dah.

nanti aku akan cerita lagi, gambar dekat camera aku tak ada banyak sangat. gambar yang banyak ada dekat kawan aku yg amik guna dslr. gambar tu dia tak bagi lagi. baru lah gambar jadik awesome ! hihi


gambar sebelum pendakian bermula

nanti aku akan cerita lagi part 2. badan kaki aku semua dah start sakit2 ni. stamina aku tak kuat . :)

sila LIKE kalau suka

10 pengomen:

kau kesah ke?? said...

broga hill memang best uhhuhu.

Sham said...

salam kenal...

amboi awalnya mendaki...mmg biasa ke camtu...?

eh i folow u lah...

fyna said...

xpernah lagi pergi sana..bab nak mendaki ni mls sikit..hehe

Encik Psychopath said...

takkan la naek trus kurus.

Redbloodsnow said...

hehe..nyempat lg bergambaran sebelum mendaki ek. nice! :P lame zie tak mendaki...huhu

sarah mohamad said...

@kau kesah ke??

best bangat! tapi meletihkan :)

sarah mohamad said...

@Sham

memang awal. nak tengok sunrise. teehee

sarah mohamad said...

@fyna

best jugak fyna. tapi letih la. dah sampai atas memang rasa kepuasan tengok bandaraya semenyih :)

sarah mohamad said...

@Encik Psychopath

naik untuk kurus. bukan terus kurus. teehee

sarah mohamad said...

@Redbloodsnow

nyempat ! biasa la kan . teehee

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting