Tuesday, April 5, 2011

CHIM CHUM STEAMBOT FOOD VILLAGE

okay. hari ni aku lambat hapdet. sepatutnya pagi2 lagi aku dah hapdet. tapi baru time ni aku terhegeh2  nak hapdet. 

pagi tadi pun kejap je aku sempat blogwalking. malam ni aku blogwalking lagi sampai lebam. nanti kan kunjungan aku. *bajet artis weh. hiks

ni aku nak hapdet, semalam punya citer. aku pergi makan dekat chim chum. ala2 macam flaming steambot la gituu. cuma versi nya berbeza sikit.

aku pergi dengan adik aku. wat teman sajooo. janji nak jumpa dekat sana terus dengan kawan aku serta fiancee nya.

ni kali kedua aku datang sini. 


adik aku sexy sikit, akak nya bertudung. hiks


bride and groom to be. tak lama dah kawan aku ni. dalam bulan 6 ni, insyaAllah akan melangsungkan perkhawinan. sorang lagi kawan aku akan naik pangkat jadik mrs. 


ni ha .. sebenarnya chim chum .. ingat, dia bukan steambot. ala-ala kot aku rasa. aku pun tahu. hiks dekat atas yang chopstick tuu tempat kita nak grill. belah tepi2 tuu, kita taruk sup pastu boleh letak makanan. kira 2 dalam 1 lah.


the foods. paling banyak aku amik seafood lah especially udannnng.


ada dua pencicah. satu yang manis. satu lagi yg pedas. kalau yang manis tuu, dah pedas. yang pedas lagiiiii lah pedas gilerrr. 


kulit udang, kulit kerang, semua sisa sisa lah. ada lagi dalam bekas lain. yang ni je aku tunjuk. nanti korang cakap aku makan banyak pulak kan. hiks


masa tengah makan, snap satu. see hidung aku merah. keluar asap kot. tu yang tak tahan.mata dah berair hidung pun merah.


gedik 1


gedik 2. masa ni dah nak balik dah pun.

overall okay je. nak kata sedap too, aku boleh bagi so-so jelah. cuma yang sedap bagi aku sup jelah. 

bagi aku, dekat sini mahal jugak lah. habis semua 4 orang makan dalam RM74.30. 

sebab apa aku kata mahal. air tak include. makanan pun tak banyak choices. buffet dia ada dalam 15 jenis je. tu pun yang biasa2 je kot.

macam cendul. aku baru amik sekali, pastu habis, boleh dia tak topupkan. kita bayar mahal2 mesti nak rasa berbaloi kan. tak gituu?

tu jelah kot yang aku rasa not worth it. tempat okay. just nice. haa .. lagi satu, service lambat. padahal tak ramai pun orang. 

  • dewasa : RM15.90 .. kira 16 hengget terus
  • kanak-kanak ( 3 - 7 tahun) : 9.90 .. kira sepuloh hengget lah. 

lagi satu, orang kat tempat nak bayar tuu .. alahaii .. senyum lah sikit. tak rugi pun. kalau makan tak okay, kalau tuan nya ramah .. kita tetap datang support kan. tak gituu. masam mencuka aje muka. tak elok lah gituu. masa aku bayar tuu, kalau dia cakap .. "terima kasih, datang lagi" dengan senyum manis. gerenti! aku mesti datang lagi. hiks


dekat kelantan, pilihan makanan utk steambot cenggini tak banyak pilihan. 

kalau korang nak try, boleh buka >>> FACEBOOK FOOD VILLAGE RESTAURANT

*untuk orang kelantan : sapo tahu lagi mano tepat makan sedak di koto baru?



sila LIKE kalau suka

26 pengomen:

Miss Tira said...

Hehe, Cik Sarah dah macam pengacara Jalan-jalan Cari Makan. Semua benda dia kupas pasal restoran ni. Hehehe. Tapi tu laa kan. Service kena baik dengan harga yang kita bayar. Baru pelanggan puas hati :)

Cik Ezy said...

nmpk sdapppp..
terliur je tgok..
hihikk

MingMing said...

eh i penah pegi sini.. gathering budak2 sarawak kat kelantan ni. hehe..

SofieyAzwa said...

Lapar tengok makanan.. ;(

apik pehe said...

hehe..apik g jugop aritu..maso poso..hehe..pelik gano xtau la..ore nok g maye meta jah..tgk2 licin doh mejo..haishhh..

Amirrah Zawani said...

i tak penah makan sini lagi.. kat kelantan eh.. jauh tu.. kdg2 i rasa macam nk sound je org yg kerja kat bhgian service, tpi tak reti senyum.. adehh igt cantik kot buat muka masam =_=

- GC - said...

nak udang.. nak udang..

oshin said...

pergghhh tertiba rasa lapar menular di dalam opis yang hampir jadi ice ney . huhuhu ;)

InaAchik said...

nasi ambeng tu kat damansara utama, dekat2 TV3. nanti kite blog out pasal nasi ambeng tu yer...

mya said...

terliur!

sarah mohamad said...

@Miss Tira

betul lah. ada gaya JJCM tak? nampaknya TV3 kena hire saya lah pasni ganti serina tu. hiks

sarah mohamad said...

@Cik Ezy

okay lah ezy. hiks. sedap lah jugak.

sarah mohamad said...

@MingMing

yeke. pergh! dari sarawak ke kelantan. jauh tuuu. hiks

sarah mohamad said...

@SofieyAzwa

soph, bila nak date? hiks

sarah mohamad said...

@apik pehe

tulah apik kan. mesti lah kito nok berbaloi kan. nt kito bukok poso kali pulok deh. hiks

sarah mohamad said...

@Amirrah Zawani

hiks. nanti datang kelantan tuu, bagitahu. nanti i bawak pergi jalan2.

sarah mohamad said...

@- GC -

boleh .. boleh jee. hiks

sarah mohamad said...

@oshin

hiks. pekena hot coklat ler dulu.

sarah mohamad said...

@InaAchik

okay. kita tunggu tau. sebab nak try jugak. hiks

sarah mohamad said...

@mya

meh meh sini :)

apik pehe said...

hehe..bulih2..tu pon kalu apik ado cuti maso LI nanti..hehe

kechixx said...

slurp!;)

Periuk Chim Chum said...

Kedai Periuk Chim Chum (Steamboat & Grill ) Kini Di Kuala Lumpur Dan Putrajaya

Dapur CHIM CHUM (BBQ Stoves) trend terbaru dengan teknik masakan '2 in 1' iaitu stimboat dan memanggang.


Dengan ruang BBQ ditengah dan ruang merebus ditepi keliling.
Ia juga sesuai untuk kegunaan restoran, hotel,resort, camping dan sebagainya, sesuai bagi mereka yang ingin mencuba menu baru.

Terdapat 3 pilihan saiz -
Saiz S (30cm) - RM 70.00
Saiz M (35cm) - RM 90.00
Saiz L (40m) - RM 120.00

**Untuk borong harga boleh runding.
**Harga tidak termasuk kos penghantaran.
**Penghantaran melalui poslaju 'Door to Door' dan Checkpoint di sekitar IKEA Mutiara Damansara dan Kuala Lumpur.
**Penghantaran setiap hari Sabtu Dan Ahad sahaja.

BERMINAT??? KINI ANDA BOLEH MEMILIKI PERIUK CHIM CHUM DI RUMAH.

SILA HUBUNGI EN MUHAMAD 0129796015

http://periukchimchum.blogspot.com

Periuk Chim Chum said...

Kedai Periuk Chim Chum (Steamboat & Grill ) Kini Di Kuala Lumpur Dan Putrajaya

Dapur CHIM CHUM (BBQ Stoves) trend terbaru dengan teknik masakan '2 in 1' iaitu stimboat dan memanggang.


Dengan ruang BBQ ditengah dan ruang merebus ditepi keliling.
Ia juga sesuai untuk kegunaan restoran, hotel,resort, camping dan sebagainya, sesuai bagi mereka yang ingin mencuba menu baru.

Terdapat 3 pilihan saiz -
Saiz S (30cm) - RM 70.00
Saiz M (35cm) - RM 90.00
Saiz L (40m) - RM 120.00

**Untuk borong harga boleh runding.
**Harga tidak termasuk kos penghantaran.
**Penghantaran melalui poslaju 'Door to Door' dan Checkpoint di sekitar IKEA Mutiara Damansara dan Kuala Lumpur.
**Penghantaran setiap hari Sabtu Dan Ahad sahaja.

BERMINAT??? KINI ANDA BOLEH MEMILIKI PERIUK CHIM CHUM DI RUMAH.

SILA HUBUNGI EN MUHAMAD 0129796015

http://periukchimchum.blogspot.com

Periuk Chim Chum said...

Kedai Periuk Chim Chum (Steamboat & Grill ) Kini Di Kuala Lumpur Dan Putrajaya

Dapur CHIM CHUM (BBQ Stoves) trend terbaru dengan teknik masakan '2 in 1' iaitu stimboat dan memanggang.


Dengan ruang BBQ ditengah dan ruang merebus ditepi keliling.
Ia juga sesuai untuk kegunaan restoran, hotel,resort, camping dan sebagainya, sesuai bagi mereka yang ingin mencuba menu baru.

Terdapat 3 pilihan saiz -
Saiz S (30cm) - RM 70.00
Saiz M (35cm) - RM 90.00
Saiz L (40m) - RM 120.00

**Untuk borong harga boleh runding.
**Harga tidak termasuk kos penghantaran.
**Penghantaran melalui poslaju 'Door to Door' dan Checkpoint di sekitar IKEA Mutiara Damansara dan Kuala Lumpur.
**Penghantaran setiap hari Sabtu Dan Ahad sahaja.

BERMINAT??? KINI ANDA BOLEH MEMILIKI PERIUK CHIM CHUM DI RUMAH.

SILA HUBUNGI EN MUHAMAD 0129796015

http://periukchimchum.blogspot.com

Periuk Chim Chum said...

Kedai Periuk Chim Chum (Steamboat & Grill ) Kini Di Kuala Lumpur Dan Putrajaya

Dapur CHIM CHUM (BBQ Stoves) trend terbaru dengan teknik masakan '2 in 1' iaitu stimboat dan memanggang.


Dengan ruang BBQ ditengah dan ruang merebus ditepi keliling.
Ia juga sesuai untuk kegunaan restoran, hotel,resort, camping dan sebagainya, sesuai bagi mereka yang ingin mencuba menu baru.

Terdapat 3 pilihan saiz -
Saiz S (30cm) - RM 70.00
Saiz M (35cm) - RM 90.00
Saiz L (40m) - RM 120.00

**Untuk borong harga boleh runding.
**Harga tidak termasuk kos penghantaran.
**Penghantaran melalui poslaju 'Door to Door' dan Checkpoint di sekitar IKEA Mutiara Damansara dan Kuala Lumpur.
**Penghantaran setiap hari Sabtu Dan Ahad sahaja.

BERMINAT??? KINI ANDA BOLEH MEMILIKI PERIUK CHIM CHUM DI RUMAH.

SILA HUBUNGI EN MUHAMAD 0129796015

http://periukchimchum.blogspot.com

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting