Tuesday, April 19, 2011

perlu ke melucah dalam blog?

salam semua. korang dah makan ke belum? di saat aku tengah menaip ni, memang aku belum makan lagi. lapar giler okeh. housemate aku duk tengah trang tang tang dekat dapur tuu, aku tengah menulis entry ni dekat bilik. hiks nanti tunggu dah hidang baru panggil aku. amboi! dah macam mem besar dah aku ni ye. hiks



aku kalau sempat tuu, tak kira lah siang ke malam ke, dekat rumah ke dekat kelas ke memang aku akan blogwalking. biasa lah nak tambah kenalan plus nak upkan traffic sesama kita kan. dalam2 aku duk blogwalking tuu, ada lah beberapa blog tuu yang entry ada lah duk sebut perkataan sial, fuck, babi, bodoh ape lagi ye yang di kira lucah dan aku rasa tak sepatutnya di sebut dalam blog dan di tujukan kepada seseorang yang korang tak suka 




aku tau lah itu blog korang, dan dengan itu korang boleh sesuka hati nak buat entry apa2 pun kan, tapi blog korang tuu bukan blog private means SEMUA ORANG boleh baca entry korang tuu. aku tahu, korang melepaskan marah korang tuu dekat entry korang dengan menyebut perkataan yang tak sepatutnya di sebut kepada seseorang tersebut. 



tak suka lah baca entry yang suka duk sebut perkataan yang tak elok cenggitu. aku terus pangkah je. malas nak baca yang selebihnya. apesal tah nak emo2 dalam blog ni. kalau nak marah sekalipun, tak payah nak melucah dalam entry tersebut. 




contohnya macam ni 

aku geram betul lah dengan sorang ni. macam sial budak tuu. geram je aku nak tumbuk2. fuck betul dia nih!!

conroh je tuu. jangan ada sesapa yang salah faham pulak kata aku nak tuju kat korang semua pulak, hiks




dapat tak apa yang aku nak cakapkan ni? faham tak maksud aku tuu? perlu ke korang nak tulis2 cenggitu dalam entry korang? aku rasa tak perlu kot, kalau nak emo2 sekalipun tak perlu nak tulis perkataan tersebut kan.



lagipun, korang tulis begitu, orang lain dah dapat menilai dah macam mana peribadi diri kita kan. 


sila LIKE kalau suka

24 pengomen:

atiey azha said...

betul ! sebab , blog tu kan public . semua orang boleh baca . kecuali kalau dia private kan . kurangkan kontroversi , tingkatkan prestasi . haha

cik azeya said...

huhu. saya tak buat. saya kutuk sikit2 je. hee

Izamir Ridzwan said...

kata2 cmtu menunjukkan mentality si penulisnya.. hehe

SofieyAzwa said...

Eh Eh eh,kita tade kan mencarut carut tu? Kalau ade tegur tegur laa kita yea.;)

.:padie_eyla:. said...

hehe. dulu penah buat entry macam tu. pastu kena tegur. tak best blog kalau aasek marah2. =) sekarang kalau nak marah pon bertapis tapis. hee.

Aisumi Chan Kawa'i said...

lain org lain cara diorang express diorang punya rasa.. tu yang habis kuar ayat2 terlucah tu..haihh~

syafiqakarim said...

bhaha zaman skng blogger main ayat ni:
'blog aku.hak aku.tak suka jgn baca'
kan kan?
kalau mcm tu kita ramai2 pulau je.
bhaha (jahat2) biasala..tgh
marah.semua nak lepas.bila gedik,da
over sgt pula.hiskkk

Miss Tira said...

Kerana itu perlu tahu asas-asas dalam penulisan. Ada caranya kalau nak mengeji orang tapi perlu mengetahui teknik yang betul.

Dilakochan said...

Kadang2 kat blog kita bila menaip entry time marah marah, terkeluar gak perkataan mencaci maki ni..

Tp bila di belek belek balik. Mcm memalukan diri keluarkan perkataan mcm tu..

Cik Anita said...

hehe.
kadang rasa macam tak sedar la buat ayat gitu..huk

Zura said...

xsukelah blog jenis cm tue...konpom xmasuk dah...

sarah mohamad said...

@atiey azha

yup! betul.dah buat public mesti orang baca. tak pepasal dapat dosa sekali.

sarah mohamad said...

@cik azeya

kutuk2 tuu okay lagi. jangan mencarut.

sarah mohamad said...

@Izamir Ridzwan

yup! betul. orang yg mentaliti nya low yg akan mengeluarkan perkataan tersebut.

sarah mohamad said...

@SofieyAzwa

ish! soph kan baik dear. takkan la nak mencarut kan. hiks

sarah mohamad said...

@.:padie_eyla:.

hiks. takpe. semua orang ada buat salah. kalau salah kita tegur. bagus padie! berubah utk kebaikan.

sarah mohamad said...

@Aisumi Chan Kawa'i

itulah. tapi kena bertapis jugak la. jangan sampai mencarut. tak elok.

sarah mohamad said...

@syafiqakarim

itulah. kalo blog dia private okay la jugak. ni semua orang baca dan dapat dosa.

sarah mohamad said...

@Miss Tira

yess! betul tira. u superb ah. hiks

sarah mohamad said...

@Dilakochan

haha. dah terlampau marah kan. semua keluar. hihi

sarah mohamad said...

@Cik Anita

haha. betul. kekadang ada yg tak sedar keluar perkataan tersebut. hiks

sarah mohamad said...

@Zura

saya pun tak berapa nak suka dan terus pangkah. hiks senang ceter.

Redbloodsnow said...

kalau akak kan...kalau terjumpa penulisan blogger gitu...akak teus x kuasa nk masok lg. akak x suka la penulisan lancang cam gitu

tgk akak..if entry akak meroyan. namo guna word lucah or kesat sgt. coz akak tahu, readers akak dr umur yg muda n tua. kena respect dorg, tol x :)

Anonymous said...

Weakness of character is the only defect which cannot be amended.

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting