Thursday, April 14, 2011

Sendayu Tinggi 2 way cake foundation SPF 20


hari tuu aku ada bagitahu mak aku nak beli bedak muka brand sendayu tinggi

memang aku rasa jenis kulit muka aku ni sesuai dengan sendayu tinggi kot, tapi bukan aku guna whole set ke hapa lah ..

aku pakai bedal je yg mana okeh. contohnya pencuci muka aku guna nivea
toner aku guna yg tak de brand je
pelembab je aku guna yg sendayu

so far .. aku je aku pakai cenggini

dulu .. kulit muka aku teruk weh .. banyak gilos jerawat dekat muka
sekarang kulit pun dah matang .. jerawat memang jarang2 je naik ..

korang2 yang tengah naik jerawat tuu, jangan risau .. sampai masanya nanti jerawat takkan naik dah kat muka korang tuu ..

okeh .. sebenarnya aku citer panjang2 ni aku just nak tunjuk bedak sendayu je hiks dah termelalut pulak dah



sebab ni 1st time aku pakai bedak sendayu tinggi harus la aku letak pic aku besau gedabak ni
siap guna yang extra large lagik hiks


ni lah cover bedak tuu .. 
harganya nak kata murah tak murah nak kata mahal tak mahal
sedang2 je .. mampu kot
rm30

yang pasti takde refill tau
kalau pixy tuu ada refilll


ni lah bedaknya .. bawah tuu ada span nya
okay lah .. just fine 
aku pun jenjarang ke pakai bedak hiks
sila LIKE kalau suka

8 pengomen:

Amoi said...

sekarang ni ai tengah risau ni.

umur ai dah 20. tapi jerawat kat dahi, dagu dan pipi macam tak nak hilang.

merah merah plak tu. + kulit muka berminyak.

rasa macam nak buat plastic surgery je tahu. kalau lau ai banyak duit, memang ai pergi New York Skin Solutions.

-.-

Cik Ezy said...

saye gune bedak cosway..
dulu silkygirl..
sendayu tinggi mmg xpkai la..
xmmpu.. hehekk

Miss Tira said...

Apa maksud sendayu tu ye. Puas Tira fikirkan. Nak google malas pulak. Haha. :p

Fizalinolie said...

Huhuhu. Suka entri ni pasal saya pun guna ST compact foundation dia jugak. So far so good lah... Heee. Apa2 pun dear thanks yer kerana sudi singgah dan follow blog saya. Selamat berkenalan =)

Hafzan Sarah said...

bole jd model iklan sendayu tinggi ni..hehehh

p/s: apakata letak pic sblom n slpas :)

MrS. F!zA said...

hihihi kita guna SIMplysiti je..dah dkt 2 bulan pakai alhamdulillah mnjukkn hasil..

*dh follow sblm ni

Redbloodsnow said...

AKAK TERINGIN LAH NK TRY PRODUCT SENDAYU TINGGI. BUT CAM TAKDE JE TERSEREMPAK DGN PRODUCT TU KAT KCH NI..HAIYOOO

Anonymous said...

better search engine ranking seo sites backlink service permanent backlinks

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting