Thursday, April 21, 2011

sesapa yg dah pernah baca buku GEISHA ?

salam semua ^_^



pernah tak tengok filem MEMOIRS IF GEISHA dulu ? ala .. yang Zang Ziyi yang berlakon tu ? 



aku rasanya pernah tengok gak citer tuu cuma aku dah lupa macam mana jalan penceritaan citer tersebut. ingat2 lupa ler pulak. lagipun citer tuu dah lama sebab tu aku dah lupa kot. hiks tak nak kalah tuu tak nak nanti aku di cop nyanyuuuuk. oh no! hiks




Zang Ziyi berlakon sebagai GEISHA


ha .. hari tuu adik aku ada beli buku bertajuk GEISHA ni ? bukan ke filem tuu dulu di adaptasikan daripada buku ni kan kalau tak silap aku lah. buku tuu aku tak sempat nak habiskan lagi, sebab tebal giler okeh! tak mampu nak habiskan satu malam je. lain lah citer novel cintan cintun, memang 1 malam je aku dapat aku habiskan. memang pun, kena habiskan jugak kalau tak aku jadik macam curious nak tahu ending nya macam mana. hiks




ni lah buku GEISHA tersebut. belum sempat nak habiskan lagi. busy! tapi best okeh! memang best


uwwwuuu .. mata merah! 


tebal yang amaaat! ntah kan biler tah nak habiskan ni


aku sekarang baru try baca2 buku ni. ntah tak tahu ler bila nak bagi habis semua ni. kalau dah habis baca nanti, aku akan buat review kot. kalau rajin lah. hiks kalau malas aku biarkan aku sensorang je g tahuuuuu. hiks kejam giler!



ps:GEISHA ni adalah seorang perempaun yg dilatih untuk "entertain" lelaki dengan perbualan, tarian, nyanyian dan semua lah. GEISHA ni ada rumah yang menempatkan golongan mereka dan rasanya diorang tak boleh jatuh cinta. kejam kan! hiks

sila LIKE kalau suka

21 pengomen:

sherah said...

dulu i suke bace buku2 cani taw tp skrg entah hehe mcm takde minat dah

SofieyAzwa said...

Whaa,suka baca buku! Nak pinjam leh x? Tak nah tgok Geisha pun.. Buku pun tade. ;(

Zura said...

kalau nk baca novel mesti tgk muka surat dulu sbb xsuke baca buku tebal2...:D

Bulan Purnama said...

aiyoo .. tebalnye buku nih .. huhu .. tpi cm best la buku tu ..bli ktne?


jom tukar link, sy dah msukkan blog awk dlm bloglist sy .. hihi :)

Far8 budak baik said...

waaaa..ak tak minat bace novel ni..
blog minat arr hahaha
ce citer ce citer hehe

mykhalis said...

khalis tengok movie die nie.. ada unsur tak puas hati..sbb tak terjadi macam khalis bayangkan..huuu

Miss Tira said...

Tak pernah tengok movie dan baca novel dia. Tapi selalu kepuasan lebih pada novel dari cerita. Sebab kita boleh jadi director suka hati kita. Hehehe.

nelly said...

wow ! nmpak menarik !!

Budak Chomot said...

Nak pinjam!!! Heheh :)

apik pehe said...

hehe..muka sarah nk sama dengan geisha laa..hehe

sarah mohamad said...

@sherah

kenapa pulak? kekadang layan pun best gak. hiks

sarah mohamad said...

@SofieyAzwa

hiks soph boleh la try tengok. confirm best! citer pasal geisha ni yg kat jeoun tuu. hiks

sarah mohamad said...

@Zura

itu lah pasal. buku tuuu tebal yg amat! hiks

sarah mohamad said...

@Bulan Purnama

tengs dearrrrr! nanti saya masukkan dalam bloglist saya eh. hiks

sarah mohamad said...

@Far8 budak baik

waaa! minat blogging je. hiks

sarah mohamad said...

@mykhalis

iye ke khalis. saya pun macam dah ingat2 lupa dah citer ni macam mana. hiks

sarah mohamad said...

@Miss Tira

haaaa! betul lah cik tira. tak pernah terfikir pun. hiks

sarah mohamad said...

@nelly

menarik ler jugak. hiks

sarah mohamad said...

@Budak Chomot

boleh. nanti saya poskan. hiks

sarah mohamad said...

@apik pehe

eeee! apik ni. geisha tu ntah pape je dia mekap. hiks

Rina Rossoneri said...

tak suka cerita tuh...sedih gila.. rasa nak lempang2 je semua lelaki2 tuh

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting