Tuesday, May 24, 2011

isu SECRET RECIPES yang di katakan tidak halal. Cuba check dekat HALAL MALAYSIA, dah ada dah weh!

Assalamualaikum. 


*aku hapdet pepagi buta lagi. bangun pagi, terus mandi, bukak letop, blogwalking kejap .. dan terjumpa ini. rasanya aku nak isu ni yang aku rasa tengah hangat di perkatakan sekarang.



isu makanan tak halal ni aku rasa adalah isu yang besar kot. sebab benda2 yang kita makan ni lah akan menjadi darah daging kita. sekarang ni isu yang mengatakan pasal Meatball Ikea yang di katakan tidak halal kerana di campurkan dengan dna babi tuu, yang tuu aku tak pasti lagi. *dah la aku makaaaaaan banyak giler meatball!



cuma yang aku pasti, secret recipes yang dikatakan tidak halal. tadi masa aku bw, aku ada terjumpa 1 blog ni. link url dah lupa lah. dia bagitahu sebelum nak post entry tuu, sila lah check dulu dekat Halal Directory. kalau dah confirm benda tuu tak halal, baru lah post kan entry. ni tidak. tanpa usul periksa, dan just dengar2 je cakap orang, terus buat entry. 




kalau nak tahu, dekat Halal Directory tu ada je pun SECRET RECIPES ni. cuma aku agak diorang baru je di luluskan kalau tengok dekat tarikh luput tuu. sampai tahun 2013 lagik. hiks




kalau korang nak keterangan lanjut, korang boleh pergi ke >>> SINI!



dekat Halal Directory tu bagitahu, ada 153 cawangan SECRET RECIPES dekat Malaysia ni. so kepada semua yang terasa mengidam nak makan SECRET RECIPES ni, pasni jangan bimbang lagi okeh! aku pun nak pekena kek banana chocolate lah. lama dah terasa nak makan ni. hiks


sila LIKE kalau suka

14 pengomen:

Athirah Liyana said...

wahhhh.. pgi2 dh bw bc entry nii..mmg lapar lahh.. :)

the girl next door said...

dah lama xmkn secret recipes =]

farah wahedda said...

FUUHHHH nasib baik halal huu

not irene said...

barulah kita dinamakan blogger bijak cuma menulis bila pasti tentang sesuatu bukan nya dengar di angin lalu aja.

Apapun, terima kasih tentang info.

saya_arief said...

terungkai sudah segala persoalan.
sampai 2013 lagi kan.
:D

SofieyAzwa said...

weyh.bahaya nie wey!

CintaZulaikha said...

secret recepie la pulakkk..bru mkn kek dy arituh...huhuhh..

Aimi dan Pakcik Hashim said...

hmm
semalam baca pasal pembekal tepung dia yg x halal

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

hah.. nasib baik halal. dah kempunan nak makan SR okeh.

nazirah said...

wah halal la ni..
nasib baek hehe ;)

Cikgu said...

@SofieyAzwa

Hi, sila rujuk link ini..

Statement dr SR
http://www.facebook.com/SecretRecipeMsia?sk=app_4949752878

sy hanya menyampaikan..wallahu alam..

jangan sebarkan fitnah....berdosa

Cik Ezy said...

boleh mk kat ctu puas2 tnpa rase curiga..
hee

Anonymous said...

thanks kerana perbetulkan kejahilan sesetengah blogger... jgn risau.. kami tak ambik apa2 bekalan pn dr puratos... jgn hanye kerana persamaan nama kami dihukum...

[sutera kasih] said...

thanks bagitau..patutlah mkcik2 kt kmpung td heboh bgtau SR tak halal..kena perbetulkan mklumat yg sblum ni tak betul ni kt smua org..thanks dear share this info

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting