Wednesday, May 4, 2011

Korang suka barang branded ke tak eh?

Assalamualaikum :)


juga selamat tengah hari kepada semua.



aku nak tanya pendapat korang lah. dalam pemilihan tak kira lah baju ke, seluar ke, handbag ke, kasut ke walhal tudung sekali pun, korang pilih yang branded stuff tak?






ada juga sesetengah orang yang sanggup berhabis habisan untuk pakai barang2 branded ni. kalau yg mampu tu aku rasa tidok lah salah kan. dah mampu kot, ko nak pakai apa2 pun tak kisah dah ko ada duit kan. ni kepada yg tak mampu, tapi nak pakai jugak branded stuff. sanggup pulak kumpul duit semata mata nak beli handbag berjemana yang harganya tak termampu oleh diri sendiri.



macam aku, aku pun prefer barang2 berjenama jugak. tapi aku beli time sale giler2 je kot. boleh juga pakai branded stuff cuma aku beli time ada 50% takpun time 70% sale. tuu pun, kalau aku ada duit lebih la. kalau takde sale+pulus pun takde, takde maknanya aku nak beli branded stuff tuu. tuu pun 2 3 bulan sekali baru aku shopping. 



kalau hari biasa pulak, aku lebih prefer barang2 biasa. tak perlu lah nak jugak nak jugak nak jugak barang2 branded ni. bagi aku, apa2 pun tetap sama je. kadang2 baju yang 10 hengget lagi worth it untuk di pakai dari baju levi's tuu. contohnya lah. aku tak kisah pun kalau dapat yang tak branded. 



kalau mekap pulak, aku prefer mekap 'yang di kenali'. paham tidok? tak la aku pakai mekap yang mahal2 sampai tak mampu nak beli tuu. aku beli mekap yang aku rasa mampu beli sebagai seorang student. contohnya maybelline, loreal avon sekalipun tak kisah. kalau ada sale baru lah aku beli. baru lah jadi pengguna yang bijak kan. hiks



korang suka branded stuff tak? dan brand apa yg korang pakai?


sila LIKE kalau suka

50 pengomen:

Cik Ezy said...

cik ezy pon same cam awk..
tym ade sale baru rembat brng b'jename..
haha..
tp lbh suke beli brng2 yg xde jename..
kalo selesa, cantek, yg jual kat psr mlm pon cik ezy rembat..
=)

Mardhiyyah Ridzuan said...

Branded?? Haha.. Xkisah sangat pun.. Tapi kalau gajet, ye ar amik kisah. Hehe..

krole said...

huhuhu~ mmm..kalo krole rasenye x kot..jnji beli yang berkenan dihati je..x kre brang tu branded ke tak~

Ieda Al-Habsyi said...

adik2 ngan laki aku suke betoi brg branded, aku pon tak paham nape mungkin sbb depa ada duit kot, kalo akak made in pasar malam pon layan hahahah :)
Kisah Cirit Birit

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

suka tengok. tapi tak mampu nak beli. ehehehe.

Zura said...

xkesah...kalau xbranded tp memikat mata...beli je...

Cik Anita said...

semua org suka pakai barang-barang branded, cuma mampu tak mampu je..hehe

hanaahmad said...

aku suka brg branded tapi makin kerja makin tak mmpu nak beli. so, oleh sbb tu aku xkesah pakai brg ape yg penting nice. selalu aku beli bju kat uptown je pon. haha.

Far8 budak baik said...

kalau aku tak kesah pun..
(ayat standard org jwb)
haha..asal kemas n kacak
ok ape hak3

SofieyAzwa said...

Mestilaa suka barang branded.. Tapi x mampu..hehehhe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehe..dulu masa kat m'sia akak beli kat choy kit jek..keh3.klu handbag pun plg mahal akak beli dulu2 bonia jek.

duk doha br tau nak beli yg mahal2.rasa puas hati,sbb kualiti tinggi,tahan dan sukerrrrrrrrrrr..hihi.

mykhalis said...

branded bagi khalis kalau melibatkan manchester united

Aweyn said...

x kesah la branded ke tak
asal nampak cantik :)

usually people bile tgk kite mesti puji and their 1st impression was like "cantiknye bajuu"...xde pun "eh branded ape baju ko ni?" hehehhee

Drunbella Khoo said...

dulu yer tapi sekarang tangkap muat jer.
kalau beli yg murah boleh dapat banyak.
=)
kalau beli yg mahal, boleh dapat 1-2 jer.
huhuhu.

Izyan Masri said...

PAKAI DUA2.KALAU SEMUA BRANDED SUSAH JUGAK.TAKKAN NAK PEGI PASAR MALAM PAKAI BAJU ZAARA,TOPSHOP,PADINI KOT.KANG KENA SOS KEPOK LEKOR SUSAH PULAK.WUWUWU T_T

qellissa said...

suke barang branded, tp xde lah yg brande sgt yg tak mampu mcm Chanel tu kan..ukur baju badan sendiri gitu..hihihi..tp klu penjagaan muka mmg better pakai yg ada jenama coz kulit kita kan sensitif..kenalah jaga ye tak?

Nurul Ashikin said...

for me, cikin mengamalkan.. alah membeli, menang memakai. sometimes, kite beli barangan yang murah juga, but tak tahan lama. pastu kite beli berulang2 kali. membazir juga duit. baik beli yang mahal terus, but tahan lama. :)

its depend beli barangan berjenama ni. ada kebaikan dan keburukan. :)

HonEyBuNNy said...

ila suka barang branded...tapi bila dah beli...pokai duit la..T_T...suka prada...habis duit gitu ja...heheh

selalunya mmg tunggu sale la...jimat sikit kan..ehheh..;-)

Scya LollitA said...

cik scya slalu bli brg yg bole pakai n murah . mekap pakai biasa MAC je , murah dan dikenali HAHA
x pntgkan brg2 branded , asal boleh guna sudahh . jage elok2, bole guna lame2 :D

Cik Ina minat Do do Cheng said...

tima kacih sudi singgah blok acik,

sapa tak suka barang branded?suka, tapi beli masa sale atau ukur baju di badan sendiri.paham sudey.ekek

sarah mohamad said...

@Cik Ezy

yelah. tak kisah pun kan. branded ke tak sama je bagi saya lah.

sarah mohamad said...

@Mardhiyyah Ridzuan

gajet tuu mesti lah. takkan nak beli china marii. hihi

sarah mohamad said...

@krole

betul. ikut kemampuan jugak la kan. kalau berkenan beli je kalau mampu. hihi

sarah mohamad said...

@Ieda Al-Habsyi

pelik ni. hihi selalunya orang pompuan yg suka branded stuff.

sarah mohamad said...

@0sh!Nz d' sen0r!ta

tengok jelah mampu kan. beli tak mampu kot. hiks

sarah mohamad said...

@Zura

betuuuuuul :)

sarah mohamad said...

@Cik Anita

yerla. semua orang suka, tapi bukan semua orang mampu kot. hihi

sarah mohamad said...

@hanaahmad

sama lah. selalu aku pun beli dekat uptown. sebab dekat situ je yg banyak aku berkenan. hihi

sarah mohamad said...

@Far8 budak baik

hahaha. ko kan kayaaa. bile nak belanja aku? hihihi

sarah mohamad said...

@SofieyAzwa

suka tuu biasalah. tapi macam biasa tak mampu. hihi

sarah mohamad said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

amboi akak. sukerrr ye beli beg. hihi

sarah mohamad said...

@mykhalis

haha. me pun sokong MU.

sarah mohamad said...

@Aweyn

ah2. 1st impression orang kan. mesti tanya brand apa dulu.

sarah mohamad said...

@Drunbella Khoo

sebab tu aku suka beli yg murah je kot. hiks dapat banyaaaaak :)

sarah mohamad said...

@Izyan Masri

haha. yerla. bergantung pada situasi jugak kan. hihi

sarah mohamad said...

@qellissa

penjagaan muka tuu betul. beli yg ntah pape kang rosak muka. hiks

sarah mohamad said...

@Nurul Ashikin

betul jugak cenggitu :)

sarah mohamad said...

@HonEyBuNNy

sama la. kalau nak beli branded stuff tunggu sale jela ye. hiks

sarah mohamad said...

@Scya LollitA

hihi. betul lah. kalau jaga elok pu still dapat guna lama kan.

sarah mohamad said...

@Cik Ina minat Do do Cheng

paham paham. ada duit beli, tak ada duit senyap2 sajooo. hiks

Puteri Iqa Izyan said...

suke! tapi beli time sale. haha.

kalau beli time tak sale, mau ikat perot sebulan. ekeke ^_^

Redbloodsnow said...

bg zie lak...zie suka branded barang. bukan sbb nk berlagak ke apa. reason utama adalah kualiti dia :)

alinac lover said...

yong pakai bundle jerk

CahayaCintaIlahi said...

cci pun kai bese2 je ikut kesesuaian la huhu bole je nak kai branded tp ikt kmpuan ;)

Amirrah Zawani said...

i suka gak barang branded.. sbb berkualiti.. tp barang yg paling mahal i penah beli dalam 200 lebih je.. lebih pada tu mmg tak beli la.. tak mampu.. tak pun tunggu sale :)

sarah mohamad said...

@Puteri Iqa Izyan

betul. saya pun beli time sale je. kalau tak kecut ler perut tuu hujung bulan. hihi

sarah mohamad said...

@Redbloodsnow

ada certain tertentu kena jugak beli barang2 branded kan. hiks

sarah mohamad said...

@alinac lover

saya pun pakai bundle jugak :)

sarah mohamad said...

@CahayaCintaIlahi

betul tuu. kena ikut kemampuan jugak la. hihi

sarah mohamad said...

@Amirrah Zawani

yela. sama lah. kalau nak beli tunggu time sale sajoooo. hiks

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting