Tuesday, May 10, 2011

“Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru”

Assalamualaikum :)



panas nya sejak 2 3 hari ni kan. aku mandi pagi2 pun tak terasa kesejukan dan kesegaran mandi pagi. air dah suam2 kuku jek. hiks malam2 pun aku tidur sampai berpeluh2. rumah aku bukan ada ekon pun macam rumah korang, hiks rumah sewa je katakan. kena minum air suam2 banyak2 ni. 



kali ni aku nak join segmen dari blog http://www.ar-rifke.com. aku join ni pun sebab blog http://www.ar-rifke.com antara referrel yang tertinggi dekat blog aku. bukan antara lah. memang blog http://www.ar-rifke.com adalah penyumbang besar traffik ke blog aku ni. jadik aku rasa amatlah rugi kalau aku tak join segmen yang di anjurkan ini.




Berapa lama dah blogging.

aku dah start blogging dari tahun 2008 lagi, cuma masa tu aku tidok la aktif sangat. kalau aktif tuu ada lah 1 entry 1 bulan je yg aku hapdet. lagipun masa tuu aku tak tahu langsung pasal blog. zero. tak tahu apa2 pun. blog aku ni pun aku bertatih sendiri untuk naik sehingga jadik lag begini sekarang. kalau tanya specific berapa lama dah blogging ni kira ni dah tahun ke 4 tahun lah. kalau aktif tuu kira sejak kebelakangan ni jelah ye. hiks




Kenapa suka blogging.

kira aku suka bercerita tentang kisah aku lah kiranya. blog ni pun blog personal, maka seharusnya blog ni berkisar tentang kisah2 aku. apa2 yang berlaku di sekeliling aku, apa2 info yang aku tahu aku nak share. contohnya resipi. kalau aku ada buat kek, aku nak post dan sharekan resipi kek tersebut. gitu lah ye. cerita tentang family aku, kengkawan aku. aku just suka bercerita. 





Blog kamu mengenai apa.

blog aku adalah blog personal. semua nya mengenai aku dan aku dan aku :) blog aku tidak lah hanya mengenai aku semata mata. kira almost dari penceritaan blog aku adalah mengenai aku dan selebihnya kira umum lah ye. kira blog ni adalah mencerimin diri aku.


aku.




Harapan dalam dunia blog.

Harapan dalam dunia blog adalah supaya kita dapat buat gathering yang terbesar sekali dalam malaysia. dapat mengumpulkan semua blogger tak kira lah fofular ke tak fofular ke. time tuu mesti dapat beramah mesra antara kira. masa tu la kita dapat kawan yang maya ke realiti punya kawan. :)


sila LIKE kalau suka

8 pengomen:

[sutera kasih] said...

suka harapan awak tu..harap dpt jumpa awak jgk 1 day nnti :)

Heidi Shafiq said...

amboi mate cantek.. :)

apik pehe said...

hehe..suke sangat harapan yg last tuh..hehehe..

Ardini Humaira said...

Goodluck tu :)

MrS. F!zA said...

ha hrapan last tu pon mmg nak jugak..dlu ada gathering gelombang biru kita tk join, pstu gelombang merah msa event nuffnang..dptla jgk join tp blogger cina lg ramai time tu..

nazirulhazwan~ said...

"gathering yang terbesar sekali dalam malaysia"-- den pon ado impikan menatang ni, harapnye menjadi kenyataan. hehe tp bogger2 politik takleh join.hahaha:DD

selamat berblog babe. samat maju jaya:D

Cik Ezy said...

mula2 wat blog mmg mls gile nk apdet kn..
hahakk..
ok la 2 dh 4taon..

a'aa kn..
best je kalo dpt jmpe sume blogger kat mesia ni..

solomolo said...

singgah dari blog ar-rifke.com ...
happy blogging + senyum selalu...
[^_^]


http://solomolo.blogspot.com/

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting