Tuesday, June 14, 2011

HAPPY BIRTHDAY buat abah ku yg tersayanggg!

Assalamualaikum!


hari ni bertarikh 14/06/2011 adalah tarikh abah aku di beranakkan. huahua .. memandangkan aku berada jauh di Shah Alam dan abah aku berada di kampung di kelantan .. tak dapat lah nak menyambut bersama sama.


tapi jangan wisau, insyaAllah .. aku akan bagi hadiah. hadiah yang lite2 je. nak yg mahal2 tunggu pas kerja lah yek. :D



abah aku pun ada facebook. cuma tak berapa nak aktif ler.

*tetiba ada typing error pulak. sebenarnya nak taip we love u. tertambah l pulak kat depan. cis!



wish dari adik aku untuk abah aku. bertambah ler 1 angka :)




wish dari anak2 sedara abah aku. sepupu2 aku. diorang semua panggil abah aku pakchu. hiks


abah aku ni macam mana ah nak citer .. kira duit kalau nak beli baran2 ke nak berwindow shopping ke abah aku ni tak berapa nak berkira. tapi agak2 la. kalau lebih2 tu marah ler jugak. sebab dulu abah aku ni miskin, dia tak nak anak2 dia mengalami kesusahan macam dia alami dulu. 



aku dulu tak ada senang macam ni, susah jugak. nak harapkan abah aku tuu bukan nya kerja besar pun. kami pun just orang2 biasa je. cuma abah aku ni berusaha dengan gigih untuk kami anak beranak. sekarang ni nak kata kaya tu tidak lah, cukup makan, cukup pakai .. selagi termampu memang abah aku akan tunaikan apa2 yg kami adik beradik nak. selagi termampu okeh. kalau tak mampu, tak adanya nak beli jugak. hiks



sekarang ni, alhamdullilah .. walaupun tak sekaya orang lain .. tapi aku bersyukur seadanya dengan kehidupan sekarang. dan aku lagi bersyukur di kurniakan family sebahagia macam ni :D


tapi tipu lah, kalau dalam family tak pernah ada masalah. semua family ada krisis masing kan. peringkat nak membesar kan ni dari kecik hingga remaja ni kan banyak krisis antara anak dengan parents .. tapi yang lepas usah di kenang2. walaupun dulu2 aku ada pernah buat salah .. parents aku sentiasa ada untuk menasihati aku.  yang lepas biar kan lepas :)



abah aku yang sentiasa muda. awet muda ni.



last sekali . abah ... happy birthday yang ke 51. akak dan adik2 sentiasa mendoakan kesejahteraan abah sokmo2.



sila LIKE kalau suka

6 pengomen:

NURUL AINI NORAZMAN said...

Selamat Hari Jadi Pak CIk,.(^^")

Cik Ezy said...

epy besday utk abah awk..
:)

.m y z. said...

HAPPY BIRTHDAY TO UR DAD!

sama lah. family ziema dulu pun bukannya senang mana pun. kita hidup biar lah secara sederhana kan. tak perlu membazir. tak perlu tunjukkan sgt kemewahan. asal cukup keperluan tu pun sudah memadai :)

Zura said...

heppy bday tuk ayah sarah..muda lg..

Redbloodsnow said...

hepi bufday pakcik! :)

nazirah said...

happy besday untuk ayah sarah ;)

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting