Saturday, July 16, 2011

Sarah Mohamad ke Bukit Broga edisi berkurun lamanyaaa

Assalamualaikum!



dah lamaaaaaaaaaaaaaaaa giler dah aku pergi ke Bukit Broga ni. awal tahun hari tuu ke akhir tahun lepas aku pergi cuma aku je saja2 tak hapdet. lepas berkurun berzaman lamaaa ni baru terasa nak hapdet. tuu pun sebab boring melampau lampau ni. hehehe



aku pergi 2 kereta, gerak dalam jam 2 atau 3 pagi gituu, aku pun lupa. biasa lah, aku 3 orang je perempuan kat belakang tuu masuk2 je kereta terus tidur. sedar2 je diorang kejutkan bagitahu dah sampai. hehe tu lah senang nya jadik perempuan kehkeh



letih gilerrrrr. aku pasni tak sanggup dah nak naik lagi. dah la aku dalam keadaan kegemokan. memang rasa pening2 je kepala masa naik tuu, rasa terhuyung hayang jugak la keadaan aku masa mula2 nak mendaki tuu. letih yang tak dapat digambarkan dengan kata2 gituu.



pasni tobat dah, aku tak nak naik lagi. kalau pergi jalan2 nak kalau mendaki daki bukit ni ishhh aku tak nak dah. tak sangguuuuup hehe



ni pengalaman kedua aku mendaki bukit. yang pertama aku mendaki gunung stong, dekat kelantan nuuun, tapi tu sebelum zaman aku blogging lagi jadi takde lah cerita pasal gunung tuu okay. heheh




kami bertiga je perempuan dalam kumpulan kami tuuu. awesome tak? sekarang ni tak tahu kenapa suka sebut perkataan awesome, maybe terpengaruh dari blog serius kot. owner blog tuu kan selalu sebut awesome kehkehkeh boleh gituuuuuu?



geng sistem! busuuuk busssssukkkk .. berpeluh habis habisan masa nak mendaki ni tahuuu tak ...




pemandangan daripada atas bukit. memang awesome gilerrrr. dapat tengok satu bandar yang bercahayaaa. pengalaman ni memang takkan di lupakan oleh aku. bukan senang2 nak tengok pemandangan gini. harusss mendaki separuh mati kot hehehehehe




sunrise
memang menakjubkan. dalam duk menanti nanti sunrise sedar tak sedar dah pun cerah sedikit demi sedikit .. masa ni ramai photographer yang tengah tunggu nak amik gambar. nak amik the best shot katakan heheh memang cantik!




kami bertiga lagi .. dah 3 orang ni saja perempuan dalam group aku .. jadi posing habis habisan lah ..style gituu, style gini .. tunduk duduk semua pose adaaaaa


cuma aku malas nak letak semuaa gambar, kang termuntah pulak dahhh hehehe




aku dengan pose sopan gaya anak anak dara yang tunggu teruna masuk meminang .. hahah 



kepada semua yang rasa nak pergi tuu, pergi lah .. mana nak cari pengalaman hiking ni kan. at least masa tua2 nanti boleh diceritakan kepada anak cucu. sekali seumur hidup pun takpeeee.


ps: semua gambar di ambil menggunakan Canon 550d kawan aku punya. sekali dengan tripod apa tah namanya. dalam keadaan gelap gelita pun gambar still nampak awesome gilerrr. heheh *jakun*


LIKE IT?

11 pengomen:

Cik Ezy said...

teringin jgk nk mendaki bukit ni..
huhu

Bulan said...

wahhh.best kot mendaki neh.tp kan esok nye kompem sengal2 badan kan.hahaha

i'm ezza haniza said...

pehhhhhhhhh..penat gilerr

[sutera kasih] said...

byknya words awesome hehe

bestnya dpt naik tuuu..dpt tgk pemandangan dr atas..msti chantek kan dear...

sarah mohamad said...

@Cik Ezy

jom la cik ezy naik. jarang2 boleh je naik sini. selalu pancit laaa heheh :D

sarah mohamad said...

@Bulan

haha yang tuu memang confirm la cik bulan. sehari lepas tuu melantak tidur tak hengat duniaaa heheh

sarah mohamad said...

@i'm ezza haniza

penat gilerr yg tak terkata tahu tak .. hehhe

sarah mohamad said...

@[sutera kasih]

cantik sangat. bukan selalu dapat tengok pemandangan dari atas macam ni :D

peminat tegar pink said...

mmg syiokkkkk hikinggg ! tapi pehhh lemak pecah tu yg sakit . haha ;p

Ardini Humaira said...

bestnye dear.. dni dah lama tak wat aktiviti gni

nazirah said...

wah da pergi ke? tak ajak pung
isk isk cahaya tah bile ar dpt
g bkt broga tu hehe btw gmbr
mmg cntik la gune kamera tu huhu

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting