Saturday, July 16, 2011

Saye suke online shopping!

Assalamualaikum!



aku nak join giveaway yang telah di tag oleh mek kelate macam aku jugak iaitu bulan hehehe ...


giveaway ni di anjurkan oleh butikpinkku. kalau korang nak join sekaki just klik >>> SINI okay 


yang penting, hadiahnyaaaa memang super awesome tahu tak! hadiah nyaa amat amat lah lumayaaan, tak lumayan macam mana .. ramai yg sponsor .. dari aksesori lah, ada inner lah, ada baju lah .. complete! jadi harus lah ramai2 pakai join heheh



sponsor untuk hadiahnyaa 



amacam? terbeliak tak biji mata korang tengok hadiah yg super awesome ni? heheh 




pengalaman aku lah dalam dunia pembelian secara online ni memandangkan aku juga kadang2 ada membeli secara online  .. cerita ni dah lamaaaaa dah




ni masa memula aku belajar berblogging, budak mentah lagi masa tuu hehe .. aku ada nak membeli baju kapel set lah yang tulis2 nama tuu dekat depan kononnya nak buat surprise lah dekat pakwe aku tuu, kononnya sweet gituu heheh. dah pilih2 aku pun berkenan dengan salah satu design ni .. aku pun tempah lah dengan salah seorang blogshop yang ada masa tuu .. memang cantik rekaanya .. 



aku pun order dah aku pun dah bankin kan duit lah dalam akaun yang telah di beri .. sekarang just kena tunggu je lah kan barangan tuu sampai .. tapi tunggu punya tunggu .. lama jugak almost 2 weeks .. takde update apa2 pun dengan aku.  



aku dah rasa lain macam dah, tengok dekat blog dia pun takde update jugakk .. dekat email pun takde reply apa2 .. aku yang masa tuu masih dalam kementahan heheh ayat tak boleh blahh .. sbb aku tak tahu nak rujuk dengan sapa, buat lah 1 entry merujuk kepada blogshop tersebut. dalam entry tersebut, aku memang tulis dalam keadaan marah dan tak berpuas hati. sbb aku tak tahu cara yang mana lagi aku boleh berhubung dengan owner blogshop tersebut. 



lepas dah buat entry tersebut, ada jugak yg komen dan tetiba ada anon yang kira maki2 kot, marah2 kenapa buat entry gituu. rupa rupanya .. orang yang aku tempah tuu dah masuk hospital, dan tak dapat buat tempahan aku tuu.



masalahnya kat sini, dia takpun update apa2 pun dekat blog, aku rasa aku dah buat yang sepatutnya dah, aku email walaupun dia tak reply cuma silap aku aku tak amik no telefon owner blogshop tuu ... 



sepatutnya dia sebagai owner blogshop yang bertanggungjawab, kena update apa2 melalui blog ke email ke membuat 1 entry pemberitahuan bahawasanya dia telah masuk hospital dan tak dapat siapkan tempahan mengikut tarikh yang telah di tetapkan. gituu baru cara yg betul, sbb dia kan dah amik duit customer. biar lah sikit ke banyak ke tetap duit orang. dia tak boleh buat sikap berdiam diri. 



okay, sambung balik.



lepas aku dah buat entry tak berpuas hati tersebut ... dia yang memang dalam kemarahan .. dah la tak minta maaf .. dia nak pulangkan duit aku. so aku terima je . jadi ini mungkin pengajaran dan pengalaman bagi aku lah dalam berurusan dengan online shop ni.



kalau nak beli, pastikan tanya dulu dengan orang yang pernah beli dengan online shop tersebut. jangan main hentam kromo je <<< betul ke ayat tuu? hehehe



lebih elok, korang boleh baca tips tentang online shop dekat cik bulan punya entry. memang berguna bagi bakal-bakal pembeli online shop. okay. klik sini kalau nak baca tips tersebut.





aku nak tag : tomato : kawan contest aku, adik aku dan suhawa wahab.


LIKE IT?

17 pengomen:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kina jarang shoping online. ngeri jugakkan kalau dpt org mcm tue. walaupun duit kita x seberapa ..tapi x baik la wat mcm tue kat customer. sepatutnya dia ada kwn blogger yg dia kenal dan bagi tahu kalau terjadi pape kat dia inform kat blog kawan dia tue. baru org tahu yg dia sakit ke meninggal ke ... x delah org risau dan syak yg bukan². kiranya tinggalkan wasiatlah kat sesiapa yg dia kenal.

Cik Ezy said...

kite sbgai pelanggan ade hak buat camtu..
dan die sbgai owner xptot nk marah2 kite..
sbb dh mmg salah die..
sekurang2 nye gtau la kat pelanggan kalo ape2 hal jadik kn..
isk isk

Bulan said...

kite customer ade hak kan.so,xsalah pun u wat cmtue.dah dia x respon pape kn.huhuhu xpe la pengajaran la tue :)

[sutera kasih] said...

kena bijak pilih penjual kt 09 ni..my cousin dh slalu kena tipu :(


dulu ms zmn study, suka jgk shopping o9 ni..

Amoi said...

suka shopping kat lowyat Forum

hehehe

sarah mohamad said...

@..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::..

yelah betul lah macam tuu kan kina. ni main senyaaap jek. mana orang tak sakit hati kan. tapi benda dah lama me nak lupakan jeeek hehe

sarah mohamad said...

@Cik Ezy

yelah. tu lah cik ezy, saya rasa tindakan saya dah betul lah tuu. heheh

sarah mohamad said...

@Bulan

yelah cik bulan, saya anggap pengajaran dan pengalaman bagi saya ni.len kali kena berhati hati :D

sarah mohamad said...

@[sutera kasih]

kesian nyaa kat cousin u. takde buat apa2 tindakan ke sygs?

sarah mohamad said...

@Amoi

tu bukan shopping la amoi. hehe tu survey2 je namanyaaa hehehe

tomato said...

kena tag ke ><

mcm menarik je ni .. hehe

waaa betol3 patot dia kena inform jgk lah kan ..

sarah mohamad said...

@tomato

haha. cik tomato kena tag okayyy :D

Ardini Humaira said...

dni suka shopping online. tempah kek pun online. hehehe senang

butikpinkku@gmail.com said...

thanks again tau join.. 17hb Ogos, 6 pg fara announce winner kt blog taw..

ps: sila2 lah tempek banner butikpinkku taw~ muaxx~ XOXO..

butikpinkku@gmail.com said...

thanks again tau join.. 17hb Ogos, 6 pg fara announce winner kt blog taw..

ps: sila2 lah tempek banner butikpinkku taw~ muaxx~ XOXO..

fiQ'Ra said...

http://fiqracake.blogspot.com/2011/09/contest-im-proud-to-be-muslimah.html

Diera Tekikushika said...

love shopping ?? wooww do visit us at http://twynzshophouse.blogspot.com/ byk produk yg bagus ditawarkan dgn harga yg sgt berpatutan ! come grab something form us !

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting