Friday, October 21, 2011

Pencuci Muka yang aku gunakan : NIVEA DEEP PORE CONTROL CLEANSING FOAM

Assalamualaikum

kali ni aku nak review tentang pencuci muka yang aku gunakan dari dulu sehinggan sekarang :)

dulu .. aku mempunyai masalah jerawat yang AGAK teruk jugak .. kalau pergi mall tuu, mesti ada orang panggil2 nak promote produk diorang! kadang2 rimas jugak tapi lama2 dah jadik biasa punggg hehehe

sekarang dah masuk umur 20an ni, jerawat memang AMAT AMAT jarang naik dekat muka .. entah la aku tak tahu sebab hormon ke atau sebab memang jerawat dah puas naik dekat muka aku ni T______T ataupun sebab produk yang aku gunakan.

selepas aku guna pencuci muka ni memang nampak perbezaan dekat muka aku ni, jerawat yang baru nak naik ni cepat jek kering ..kalau naik pun sehari je, esokkan nya terus kecut dan kering :D


produk ni memang besttttt!

jenis kulit muka aku ni jenis yang berminyak .. sangat berminyak ekceli :D hehehe 

berminyak nya sampaikan kalau bangun tidur, muka memang nampak oily giler .. nampak kesan minyak dekat muka :(

sekarang .. kesan minyak dekat muka memang dah kurang .. kalau cakap terus takde tu memang melampau lah yek .. hehehehe tapi so far memang produk ni kira nya sesuai dengan aku.

kalau aku mekap tebal sekalipunggg .. aku tak payah cuci muka dulu dengan makeup remover .. aku terus cuci muka guna pencuci nivea ni.

lepas cuci jek .. muka terus rasa ringan dan light2 jek! memang kesan mekap takde langsungg dekat muka .. 

so far ... aku memang berpuas hati dengan produk ni .. dan rasanya aku takkan dah tukar pencuci muka jenis yang lain ..

dannnnn .. harganya murah kot .. aku selalu beli dekat mydin jek .. reganya dalam rm8.++ ... aku dah lupa harga sebenar pencuci muka ni

kalau beli dekat watsons dalam rm10.++ lebih, dekat guardian dalam rm11.++ kot .. 

yang pentinggg, jangan sesekali tidur dengan mekap. cuci dulu mekap sebelum tidur .. kalau tak esoknya naik sebiji dekat muka hehehe


5 pengomen:

azam said...

saya xpe...apa pun boleh...janji sabun cuci muka

cik adda said...

oo camtu ek..kalau sy plak,xleh cuci muka kerap sgt,nnti naik jerawat..kdg2 xcuci muka xnaik..tapi kalau cuci muka,ha naik sbijik.

atiqsalleh said...

hurm.. die berbuih tak??

nick dot anis said...

btul3..muka sensitip ni kena penjagaan lebey ckit

Nalisa Syahira said...

pernah pakai ni , tp tak jln , last last pakai yg whitening oil control foam , bru okay .

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting