Tuesday, December 13, 2011

Moisturizer apa yang elok untuk kulit combination? Please advise

Assalamualaikum!

Apa khabar koranggggg? Heh tetiba aku nak tanya khabar korang ni apehalll, terlebih makan ke hapa ni. Muahah

Dulu memang aku ada pakai moisturizer, sekarang jek tak pakai sebab utamanya adalah malas. Since dulu kulit berjerawat .. sebab tu aku pakai. Sekarang memang jerawat tak naik dah kecuali pada masa masa tertentu saja, maka dengan itu aku stop pakai moisturizer. Keji giler aku, dah takde jerawat aku tak pakai dah. Kalau naik baru pakai. Ape punya perangai lahhh aku ni T__T

Tapi tak pakai moisturizer ni menyebabkan kulit muka aku hentah hapa hapa jek aku rasa. Rasa tak selesa. Kalau duk tengah panas tu rasa muka ni sunburn jek. Walapun kulit aku tak terbakar, tapi rasa tu lahhh. Rasa berminyakkk.

Sekarang, aku berura ura nak pakai. Sekarang jugak tengah mencuba cuba pakai Safi Balqis Perfect 10 Day Moisturizer. Baru 2 hari pakai, masih takde apa apa effect lagi. Tu pungg cuba yang kawan dulu. Try and error katanyaaaa :D


Safi Balqis Perfect 10 Day Moisturizer

Kawan sorang lagi guna Olay, pungg aku akan try nanti. Aku dah buat sedikit review dan bermacam macam lah pendapat. Well, semuanya bergantung kepada jenis kulit masing masing. 

Kalau okay dengan Safi Balqis Perfect 10 Day Moisturizer maybe aku akan stick dengan ini saja. Tak mahal sangat, kira mampu milik lahhh. Maklum lahhh setudenttt lagiii HEHEHEHE


So kepada korang, yang pernah guna Safi Balqis Perfect 10 Day Moisturizer ni boleh lah bagi pendapat, ulasan ke review ke apa ke dekat aku ok. Or maybe pernah guna brand lain yang lagi best, lagi syiokk boleh jugak bagi pendapat =P


terima kasih sudi baca yaw!

10 pengomen:

♥ solehah ♥ said...

hihi..solehah pn tgh cari moisturizer yg sesuai skrg nie.. sblm nie tak penah dpt yg sesuai dgn kulit..sebb tu guna pencuci muka je smpai skarg.. :)

CintaZulaikha said...

huiyoooo, akak sgt tak boleh kut pakai safi..nanti kulit jadik kering, pastu pedih semacam..takmo2..

tapi gudlah kalau sarah leh pakai, lain org lain kulit kan..hehe

Sharinginfoz said...

alamak tak tahu le pula maybe kena tunggu lama sikit kot

Nurnajwa KZ said...

Hohoho kte pkai Artistry jehhh :3 Mahal tak mahal -.- mama bg pkai jela.

Blom masa nk beli sndri, hikhik ;)

Tp yg ni ok je dgn kulit kte.

sarah mohamad said...

@ ♥ solehah ♥
Sama lahhh :D Ni skrg tengah survey2 mana moisturizer yg elok untuk kulit saya HEHEHE

sarah mohamad said...

@ CintaZulaikha

ehh? Tak boleh pakai eh? Maybe tak sesuai kot dgn kulit muka akak tu. Saya pun baru 2 kali try, dah naik sebijik jerawat HEHEHE

sarah mohamad said...

@ Sharinginfoz

Tunggu apa ?

sarah mohamad said...

@ Nurnajwa KZ

First time dengar ada brand Artistry ni. HEHEH Elok tak? And mahal tak?

apik pehe said...

haha..mane la apik reti pakai benda2 gini

.diannorhayati. said...

dian selalu tukar tukar,

hee :D

tapi pakai safi ni mmg okay :))

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting