Tuesday, January 17, 2012

TIPS : Cara aku hilangkan kesedihan.

Assalamualaikum!

Disebabkan aku tengah bersedih hati dan sakit hati sekarang, maka aku google doa untuk menghilangkan kesedihan. T__T.  Zaman sekarang, semuanya google sahaja! HEHEHE


Doa hilangkan kesedihan.




Selain daripada membaca doa merawat kesedihan bagi mencari ketenangan hati  seperti ayat di atas dan juga memohon kepada Allah SWT, korang boleh juga mencuba beberapa tips seperti yang selalu aku buat. Kantoi aku selalu bersedih! Muahahah

  1. Membaca. Aku selalu membaca kalau aku sedih. Ataupunnn time aku sakit hati kepada seseorang. Membaca apa jua jenis buku. Tak kira lah baca majalah ke novel ke gossip ke. Aku pungg suka baca gossip. HEHEHE. Paling paling tidak pungg aku just baca dekat Penulisan2u.my. Membaca dapat menghilangkan stress, sedihh, sakit hati. Korang akan rasa tenang selepas membaca. 
  2. Menyanyi. Selalunya kalau aku tak membaca, aku akan menyanyi. Menyanyi lah sensorang macam orang gilerr pungg. Orang gilerr pungg tak menyanyi kalau diorang sedihh. Muahaha. Bukan pergi karok maksud aku. Menyanyi dekat rumah, dalam bilik sensorang. Bedal lah lagu apa pungg yang aku nak. Lagu korean pungg aku layannn. Lepas dah 2 3 lagu, rasa puas hati. Hati dah tak rasa sedih. 
  3. Keluar jalan - jalan. Haaa.. yang ni tips palingg berjaya setakat ini. Tu pun kalau duit poket penuh ataupun kalau elaun dah masuk. HEHEH. Kalau poket kering/tengah bulan selalunya 2 tips dekat atas yang aku amalkan. Kalau tips no 3 nihh jarang kot, di sebabkan poket selalu keringg. HEHEHE. Masa sedih ni, mood nak membeli membuak buak. Iye lah, tengah sedihh, tengok apa pungg nak beli. Tengok baju lawa, nak beli. Tengok bag lawa, nak beli. Beli beli beli sampai tak sedar duit dah habis. Masa tu lagi lah bertambah sedihh pulak. T___T. 

Antara 3 tips yang selalu aku amalkan kalau tengah sedih. Lain orang lain cara nya. Maybe ni cara terbaik bagi aku. Ada sesetengah orang tu, kalau sedih dia makan makan makan. Dengan itu, dia rasa dia akan lebih tenang dan positif. Sebab tu aku cakap, lain orang lain caranya. 

Apa pungg terpulang kepada diri sendiri. Hidup kena selalu positif, kena selalu ceria. Biasa lah jarang jarang mesti ada rasa sedih, ada rasa stress. 

Fikirkan bolehhhh!!!

 Facebook. Salah satu cara untuk hilangkan kesedihan. T__T

terima kasih sudi baca yaw!

6 pengomen:

Mila Ahmad said...

chill oke.

nazirah said...

alalala jangan sedih2 ye cik sarah cepat heppy tawww weeee.. neway.. kalau cci kalau sedih mmg suke makan hahaha sbb tu badan da jd moolat da hehe

wahid sahidu said...

kalau ane cara ngilangin rasa sedih dengan berolahraga soalnya masalah ane bakalan cepet hilang kalau pulang olahraga apalgi pas habis main bola ataupun basket, BTW salam kenal ya ^_^

nur anis said...

kalau saya sedih, saya akan melukis..:)

dhiera said...

saya kalau dah layan FB. terus tak boleh buat semua keje. hekhek

Cik Anita said...

membaca susah lah nak hilangkan sedih! jalan2 tu oke~~ hee

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting