Wednesday, January 18, 2012

Adik aku bertindik lagiiiiii!

Assalamualaikum!

Hari tu masa dekat kampung, adik aku bagitahu dia nak bertindik lagi. Petang tu macam free sket, so kami 3 beradik *aku, adik aku suraya, adik aku sofia* ke kbmall. Memang dah takde tempat lain dah, sebab situ jek paling mudah nak pergi, senang nak parking plus tak ramai sangat orang sangat kecuali weekends jek. HEHEH. Kelantan mana ada mid valley, mana ada Times Square, mana ada Bukit Bintang. Kalau ada dah lama aku lepak situu hari hari. 


 #1

Kami 3 beradik.


Adik aku ni sebenarnya memang dah banyak kali bertindik dahh. Macam aku dedulu aku pernah tindik sampai 3. Dua dua belah telinga pakai 3 subang lah. Dulu! 


Sekarang, pakai satu itu je pungg. Takde masa dah nak pakai 3 subang. Rasa macam tak betul pungg ada tindik banyak banyak gini. Takde motip aku rasa ye dak. HEHE Tapi lain orang lain pendapat. Lagipungg bukan aku yang rasa sakitnyaa. Muahahah


 #2

Sebelum tindik, kena tanda dulu. Kang tak pasal nak tindik tempat lain, tertindik dekat lain pulak. Haruu jadinyaa!


Ni dekat Parkway. Ownernya pungg aku dengan adik aku kenal. So takde masalah lahh. Sepasang kalau nak tindik RM8. 


 #3

Nampak tak tanda merah ittew? Tempat itu lah adik aku nak tindik. 2 tempat dia nak tindik. Satu lagi dekat atas sekali. Taknampak tempat tanda yang tu.


 #4

Cuakk nak kena tindik. T__T


 #5

Dah kena tindik dah. Ada darah sikit. Sakiiiiiitttt! Aku adalah tak sanggup menahan kesakitan. Cukup lah dengan 3 dulu. Sekarang tak nak dahhh!!


 #6

Sekarang dah ada 8. Huhuhu .. Entah kat mana lagi kot adik aku nak bertindik T__T! Aku rasa dah takde tempat kot. 


Lepas dah bertindik tu, jalan - jalan kejap. Aku nak beli contact lens baru memandangkan contact lens biru  dah tamat tempoh. Selalunya beli online, sekarang rasa nak beli dekat kedai pulak.


Ramai yang suggest beli Freshkon, ramai yang kata selesa. Aku pergi kedai tu, kedai ni tapi tak terasa nak beli lagi. So aku suvey harga lah dulu.


Lepas tu, dah penat jalan - jalan, adik aku cakap nak makan pizza. Tapi adik aku sofia tu nak makan mcd. Lastly makan mcd jugak sebab adik aku suraya nak belanja. HEHEHE


 #7

First time order dinner box. Jimat jugak. Baru RM30 untuk semua ni. Ada 3 set burger. Fries aku lupa dah ada 3 atau 2. Ada 2 aiskrim. Ada 3 air. Macam berbaloi kottt. Aiskrim share :D


 #8

Makan dengan girangnyaaa. Ni time aku snap. Entah kenapa tergegar pulak. Malam ni adalah malam tahun baru. Adik aku suraya paksa aku makan cepat, nak celebrate new year kat rumah katanya. Nak balik sebelum pukul 12 tengah malam. 


Bawak kereta pung cepat cepat macam pelesit. Dengan itu, dapat lah jugak sampai kat rumah tepat tepat jam 11.30 malam. HEHEHE Dapat jugak sambut new year bersama family. Malas nak keluar, lebih prefer sambut dengan family dari kawan kawan. Lagipun aku dah syak, memang akan jammed. Baik tak payah keluar terusss.


Family aku kemain nak sambut new year, abah aku pungg sekali kira 3 .. 2 .. 1 .. HAPPY NEW YEARRR! Kemainnnn abah aku. Lepas tu, terus masuk bilik tidurrr. T___T!

terima kasih sudi baca yaw!

8 pengomen:

Apik Pehe said...

isk isk isk..kuatnyer dak tu bertindik..haishhh

zOeY zAu YaH said...

byk dia tindik..tahan dia ya? haha..saya tindik 2 tpi time buat yg ke-2 tu rasa sakit lbh skit..pastu x buat dah haha..

~Nana BamBam~ said...

Masyaallah.

sebenarnya kita tidak digalakkan menindik sebanyak itu..Afdal kalau sepasang sahaja iaitu kedua belah cuping telinga..


tapi...itu hak masing2...

nana hanya tegur sahaja..

peace :P

sarah mohamad said...

@Apik Pehe


hahahaha tu la pasal apikkk.

sarah mohamad said...

@zOeY zAu YaH

dsaya pun tak sanggup dah menahan kesakitan nihh. Lagipun malas dah nak tindik2 ni kannn. HEHEH

sarah mohamad said...

@~Nana BamBam~

Saya setuju tu. Cukup hanya satu jekk. HEHHE Tapi lain orang lain pendapat kan. HEHEHEH

~Nana BamBam~ said...

betul3..HEHEHEHHE

Cik Anita said...

ishkkkk..

kalau Nita memang TAK lah. Takut lah. sakit!

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting