Sunday, January 15, 2012

Edisi makan-makan di Nyonya Colors.

Assalamualaikum!


Freshh dari oven ni. First time kot lepas makan, terus update nihh! HEHEH. 


Aku memang tengah ON DIET sekarang. Malam memang takkan makan. Even nasi pun aku amik sehari sekali je. Pagi atau tengah hari je aku makan. 



Bangun je pagi pagi ni rasa nak muntah and sakit perut nak membuang. Aku rasa tu adalah effect sebab aku tak makan kot. :( Sebab perut tak biasa lagi kan, lama - lama nanti okay lah. Nak kurus, kena lah berkorban sikittttt. HEHEHE



Dah tengah hari sikit, so memang rasa lapar jugak la. Boifreng call cakap nak datang Shah Alam ni. Nak bawak jalan - jalan. Seminggu tak jumpa kannn T___T!



Aku memang ada teringin nak makan bubur jagung. Nak buat sendiri tak pandai. Nak beli tak tahu kat mana dan kalau beli takut tak kena dengan selera tekak aku nih. Ada sesapa tahu resipi bubur jagung simple?



Boifreng datang je, terus bawak aku pergi JJ Bukit Raja. HEH! Dekat shah alam ni mana ada tempat best, balik balik JJ Bukit Raja je aku pergi. Boring! Dah lapar kan, makan - makan dulu dekat Nyonya Colors. Aku suka makan dekat sini sebab portion dia besarrr, tak kedekut lauk, dannn banyak. Harga kira standard lahh. Still mampu lagik. 


 #1

Sebelum dapat makan, isi masa dengan camwhore dulu. Paksa bofreng snapkan. 


And makanan yang super duperr ohsemm! 


 #2

Aku punya. Dry Mee Kari Mee. Sedapp. Kuah sangat pekatt. Lauk pun banyakkk!!!!


 #3

Nasi Lemak Pandan. Dengan rendanggg. Tengok la ayaaaaam. Super besarrr kot!. Yang ni pungg sedapppp!!


 #4


Overall harga nyaa 23.40. Kira tak mahal and tak murahh kan. Kalau datang ke JJ Bukit Raja kedai ni adalah kedai feveret aku. Sebab semuaaa sedap. Air sirapp pun aku rasa sedapp gilosss. So far, recommended sangat kedai ni!


Lepas makan makan kejap. Jalan - jalan area JJ tuu. Masuk dekat PDI. Ada sales. EH aku rasa setiap kali memang saless memanjanggg je aku tengok. Keh keh keh ..


Pastu masuk dekat POLO pulak, boifreng beli t shirt yg sama untuk aku dengan dia. Kira macam sepasang lah. Pulak tuu sama - sama amik saiz L. Sama saizzzzz aku dengan dia!!! Aku boleh sangat nak amik saiz M tapi singkatt, so lebih baik amik sail L. Memang sah sah sampai bawah punggung. 


Pastu ke Watsons. Suka tengok mekap stuff dekat Watsons. Sebab sekarang ada sales okehh. Tapi aku tak beli apa apa pung. Duit dah ke lautttt dahh. HEHEH. Tunggu elaun masuk pulakk. T__T. Terasa macam nak beli Maybelline Maskara yang baru tu. Kaler pepel. Macam nice jekkk! Ada sesapa dah buat review tak?



terima kasih sudi baca yaw!

4 pengomen:

nik rosmawati said...

nasi lemak pandan tu mcm best jea :)

Ezy Chiaki said...

ala.. bile kite nk ketemu ni?
dkat je kot jj bukit raja tuuuu..
\weee

nabByla said...

sedapnye makann dia...

jemput sggh sana. :)

A'ishah Kamaludin said...

lapar laa pepagi tgk nii...

saya harang pakai maskara laa, jarang sgt2 pki. setahun 3 kali?

sarah beli la, pastu wat review.. eheh

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting