Monday, January 2, 2012

Pulut Ikan Bakar dan Maggie Ketam.

Assalamualaikum!

Edisi makan - makan lagi.

Kalau balik ke rumah terchenta ini, harus lah edisi makan - makan menjadi aktiviti wajib bersama keluarga tercinta. :D

*AMARAN KERAS : ENTRY PENUH DENGAN GAMBAR*

Kalau sangguppp tengok, teruskan. Kalau tak sanggup, terserahhhh. HEHEHE


#1 RESTORAN PULUT IKAN BAKAR

Signboard kedai ni. Kedai ni adalah kedai biasa jekk. Kedai tepi jalan. Tapi waktu malam memang penuh dengan orang ramai.Tengah malam memang selalunya ramai orang muda. HEHEHE

Walaupun penuh orang, makanan cepat jek sampai. Dalam 5 minit jek.

Kedai ni dekat dengan Tok Bali. Tapi belum sampai dekat kawasan Besut, Terengganu. Agak jauh jugak lah dari kawasan rumah aku. T__T

 #2

Hoi! Aku apesal dah macam pocong dah ni T__T

Mekap lite lite jek. Snap guna bb. Kalau guna flash, gambar memang tak cantik!

 #3

Pulut Ikan Bakar.

Ada 2 pilihan ikan. Ikan rebus atau ikan goreng. Pastu pulut dengan kelapa parut. Pastu sambal. Sambal itu adalah pedas melampau ok. Tak tahan. 

Sedapppp sangat!
#4
 
 #5

Maggie ketammmmm! 

Asal usul maggie ketam ini adalah apabila nelayan laut dalam yang pergi ke tengah laut tuu, diorang takde makanan. So diorang bawak maggie dan letak ketam sebagai lauk. 

So daripada situlah, timbulnya idea untuk mengkomersialkan maggie ketam ni.
 #6

#7

Wehhhoooo! Sedappppp. Rasa manis ketam tu membuatkan maggie tu bertambah sedap! Ketam adalah sangat besar. Isi ketam maniss dan lembutttt. Ala-ala gaya Qi dalam Jalan Jalan Cari Makan.

 #8
 
 #9

Aku asingkan maggie dengan ketam. Lepas makan maggie barulah masa untuk meratah ketam. HEHEHE
 #10

Familia terchenta. 
#11

Bagi sesapa yang nak try, aku recommended kedai ni.

  1. Pulut Ikan Bakar 2 Set
  2. Maggie Ketam 6 - Semangkuk adalah RM10
  3. Air
Overall total adalah RM77.

Aku pungg tak tahu rate ni kira murah ke mahal. Sebab aku tak pernah lagi try makan maggie ketam dekat tempat lain. Tapi rasanya semua rate harga untuk maggie ketam memang RM10 semangkuk.

*Warga Kelantan, mana lagi tempat best best?*


terima kasih sudi baca yaw!

6 pengomen:

J.Syazwana said...

first time dengar maggie ketam. nampak macam sedap. hihi

tapi kelantan jauh sangat. nak pergi umbai melaka makan seafood. hihi

Zura said...

pnah makan pulut cicah ikan masin...sedap..

Cik Azizah said...

peh kau.....sedapnya makan2..nyum2...leh gemokkan diri jijah ni..hehe

Cik Pulau said...

xajim make ag sini..
hehehe..

Ardini Humaira said...

sedapnyeeee ketam.. terliur.. aaaa

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

bg akak ketam je boleh?hihi..akak tak suka megi, so sarah mkn megi akak mam ketam.hahaha.lariiiiiiiiiiii

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting