Friday, February 3, 2012

Edisi makan - makan Ikan Bakar .......

Assalamualaikum!


Edisi makan - makan ni dah lama okeh. Aku je baru update. Punya lahh pemalas orang ni kan, nak update blog sendiri punnn nak dekat setahunn. *tipuu*



Sebenarnya, update blog ni tak khusus pun. Even aku pernah berazam *ceewahh, berazam lagikk* nak update at least sehari sekali .. tapi apa kan daya. Blogging bukan full time nor part time kerja aku. Aku update time aku rajin ataupun time aku ada mood. Fuuuuuuuuuuuuuuuuuu



Lagipunn, bukan nyaa ada orang baca blog aku nihh *statement merajuk*. Tapi aku bersyukur sangat2, time aku takde blogwalking hari tuu .. ada lerr jugak orang yang membaca. *hugsss*



Dahhh! Kali ni edisi makan - makan lagikk. Makan ikan bakar dekat besut. Aku dah lupa nama tempat nihh .. eh ehhh bukan dah lupa .. nama tempat makan ni .. tak boleh nak eja tahuuu .. sebab tulisan dia bersambung. Sampai ke sudahh aku tak paham paham. Hahahah .. Siap main teka-teka nama tempat makan tuu tahuu dengan adik adik aku. 



Kepada owner kedai tuu, sila tukar signboard restoran anda okeh. Baru lah senang orang nak cam. Buat tulisan elok elok skittt. If ada orang yang duk belah besut tuu, tempat dia betul betul tepi jambatan besut. Sesapa tahu sila komen dekat entry ini ye sygsss :D




Ikan ni semua aku yang pilih. Hebakkk takk akuu? Muahahah .. aku pun pakat ambik je yang mana aku nak sebab aku tak tahu apa2 pun mengenai ikan nih. Sotong ada tapi aku tak amik, nampak macam tak segar jek.


Makan dekat sini senang je. Pilih pilih pastu bagi dekat dia, bagitahu duduk dekat meja mana. Nanti dah siap dia hantar.


Kalau ramai orang, awas lah ko. Hahahaa .. mati katak lah menunggu. Lama koooooooooot aku tunggu. Tapi aku paham la ye, sebab ramai orang. Bukan aku dengan family je nak cepat, orang lain yang dah sampai awal pun tak sampai lagi makanan diiorang. So sabar lah yee ..



 Udangg sedapp. Panas panas lagi. Amik dan ratahhh. Yummehhhh!



Ikan yang tak dapat dikenalpasti jenis apa. Hew hewwww ....



 Those foods yang habisss :D



Familyy aku. Bapak aku yang belanja. I mean bapak aku suka belanja kami kami ni makan, sebab dia tahuu anak anak dia suka makan. Especially aku dengan adik bongsu aku. Muahahah .. 





Overall makan dekat sini nice. Owner pun baik. Harga makanan semua tu juma RM125 kalau tak salah aku. Lupa daaa .. tapi tak mahal pun. Well tak mahal lah kan nak berbanding dengan tempat lain, kira sini murahhhhhh gilerr kot. Try ko makan dekat tanjung lumpur atau dekat melaka, mahu beratus nihh. 



Recommended okeh tempat ni. Aku puas hati. Lepas tu minggu depan ko tahu, bapak aku pergi makan sini lagi. Muahaha ... 



Semua makanan dia bungkus and masak bakar.  Dengan kuah dia tuu lahh. Sedapp!


**so sorry okeh kepada sesapa yang datang blog aku, aku mintakk ampuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun tak sempat nak blogwalking. Sempat buat entry dan set auto published je. Hehehe ... memang busy tahap melampau nih. Sorry okeh, memandangkan aku tengah dalam proses menyiapkan final project yang macam haremmmm nih .. memang takde masa nak jenguk2 blog.


terima kasih sudi baca yaw!

4 pengomen:

Mardhiyyah Ridzuan said...

Dekat area Bangi pun ade tempat ikan bakar, not bad thoudh. One Ana Ikan Bakar Petai dekat sebelah dengan balai bomba, satu lagi dekat Tasik Idaman kot name die. But standard la kan, 2 ekor ikan untuk bakar saje plus with nasi n lauk smpngan, dlm RM100++. Nak bakar sendiri, leceh plak sediakan bahan2. huhu

|| NaFiRaa || said...

huhuhu.. terliur.. x tahan tengok ikan besar tuh~ sedapnye!

Rumah Kuning said...

wah.... nampak sedappp

[sutera kasih] said...

adehhh..lapo perut tgk ikan bakoooo

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting