Thursday, February 23, 2012

Review : Loreal Paris Hydrafresh Aqua Gel dan Loreal Paris Hydrafresh Anti Shine.

Assalamualaikum!


Aku beli pelembab ni sebenarnya dah lama dahh. Tapi macam biasa, baru sekarang nak updaye ye dok ^^



 



 







 Satu aku punya, satu adik aku punya.
Sebenarnya adik aku no 2 memang guna pelembab ni, tapi dia guna jenis yang hydrafresh anti shine tuu. Dia kata bagus.



Adik aku yg no 3 tu pun nak try juga. Tapi masa beli dekat watsons hari tuu, tersalah amik yang hydrafresh aqua gel. Padahal nak amik yang hydrafresh anti shine. T__T.  Sebab adik aku amik tak tengok dan baca dulu,pakat terus amik dan bayar.



So, terpaksa lah beli lagi sekali. Yang tersalah beli tu adik aku bagi dekat aku. So kira aku dah try guna dua2 lah pelembab ni.



Aku rasa paling best hydrafresh anti shine, sebab lepas dah pakai rasa muka lembut gilerr okeh. Rasa ringan je muka. Pakai nak dekat 8 jam pun, muka tak berminyak sangat. Kalau kesat dengan tangan, ada jugak minyak tapi less. *Muka aku ni dikategorikan oily skin.* So lebih prefer kepada sesapa yang ada oily skin terlampau macam aku ni, boleh try pelembab ni.



Untuk aqua gel pulak, sama je fungsi dia; untuk melembab. Yang ni prefer kepada sesapa yang ada kulit kering. Pakai hydrafresh ni, lepas pakai ni muka rasa oily sket, amik masa untuk menyerap .. tapi kejap je pastu dalam berapa saat lepas tu muka dah rasa kering. Selalunya cara yang aku buat, lepas dah pakai pelembab ni aku tadah muka dekat depan kipas bagi dia senang kering. Hehehehe



 Harga nya pulak aku tak ingat. Lebih kurang dalam  RM16.++. Bergantung kat mana korang beli. First aku beli dekat watson, masa tu ada sales so dapat lah dalam RM16.++ lah.



Kali kedua aku beli dekat mydin, murah skettt. Hari tu aku tengok dekat guardian. Mahal skett. Kalau time watson atau guardian buat sales, memang murah. Time tu lerr aku beli. Hehehehe.


Cara nak pakai pulak, lepas dah basuh muka. Apply lah pelembab dulu sebelum tepek apa apa mekap stuff. Pelembab ni penting jugak lah. Fungsi nya adalah untuk menyihatkan kulit supaya sentiasa terhidrasi. 





terima kasih sudi baca yaw!

5 pengomen:

Anis Syahirah said...

selain produk ni. pernah cuba produk lain tak? hee. tak susah ke kalau pakai pelembap semua ni. nak try tapi cm leceh jee? hehe. eh eh, org kt blakang tu nk bergmbar skli haha.

sarah mohamad said...

@Anis Syahirah

Saya dah cuba pelbagai jenis pelembab. Rasanya yang ni paling best ^^. Hehehe Tu pun bergantung kpd jenis kulit. :) Tak leceh pun senanya kalau dah biasa pakai.

Ardini Humaira said...

kalau produk ada nama aqua ni memang dni minat :D

sugar2 kapas strawberry said...

wahhh...macam bagus.dah la muka kita cepat berminyak

FiZ said...

wah..mnrik...boleh cuba lps ni :)

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting