Sunday, March 4, 2012

Review : Novel JODOH ITU MILIK KITA

Assalamualaikum!
 





 


Kali ni review novel pulak ☺


Jodoh Itu Milik Kita dari penulis Sara Aisha


 
Harga : RM26. Buku ni aku beli dekat kedai buku biasa je area shah alam ni, dari RM26 kedai buku tu bagi diskaun dalam 10% dapat lah harga RM23. Bagi aku rasanya buku ni harga agak mahal lah. I mean untuk novel lah sebab selalunya aku beli novel harga RM19.90 jekk. Kali ni terbeli yang mahal. Hehehehe. Maybe sebab agak tebal jugak kot.




Sinopsis : Aku review versi aku okehhh (¬‿¬) Citer ni mengisahkan Shafiq yang sepatutnya berkhawin dengan Dahlia. Diorang nak kawen pun atas matching dari ibu dan bapa diorang. Katanya mak shafiq ni berkenan dengan dahlia dan nak buat jadi menantu. Tapi shafiq ni masa time nak akad nikah tu, dia lari. Dan untuk menutup malu dari orang kampung, akad nikah tetap berjalan cuma abang kepada shafiq, iaitu aariz yang menggantikan tempat shafiq sebagai pengantin. Shafiq ni berdendam dengan abang dia. Masa aariz dengan dahlia tengah bahagia, dia datang untuk memusnahkan kebahagian abang dia dengan dahlia. Aariz pun bodoh gak dalam citer ni. Seterusnya ... sila beli dan baca sendiri. Hehehehehhe




Penceritaan : Novel ni besttt!!! Memula baca memang best masuk bahagian tengah tengah tu macam erkkk macam mana ahh nak bagitahu ni .. hehehe macam agak meleret leret skett kot aku rasa. Masuk last last memang bestt, baru nak feel bestt tu cerita ni dah habisss. Feel nak happy tu kejap jek. Hehehehe Overall novel ni best jugak sebab ada happy ending. Sempat lah ada anak kembar 2 orang. Huhuhuhu




Muka depan : Tak berapa menarik. Masa nak beli novel ni, almaklumlahh masa tu ada satu jek. Dekat 15 minit jugak lah nak mencari sebab kaler muka depan dia coklat kan, jadi nampak suram. Tak perasan pun novel tu padahal ada je tempat yang aku duk cari cari tuu. Patut buat muka depan lagi ceria. ヅ



Penulis : Sara Aisha. Salah satu sebab aku beli novel ni adalahhh jeng jeng jeng .... sebab penulis nya orang kelantan. Huahuahua ... Dah la penulisya cantik! =P



terima kasih sudi baca yaw!

3 pengomen:

sugar2 kapas strawberry said...

ganti tikar la ni..hah syafiq menyesal lah tuh

sara said...

Assalamualaikum, dear...

Duk godek2 google tadi, blh plak terjumpa review u ni...hehe...

Thanks for the review dan cakap best. Kalau ada part termeleret tu, sorry ya. Mungkin itu kekurangan saya sebagai penulis baru.

Apa2 pun, thanks again..=)

Anonymous said...

tpkat gn aariz danial!!
romantik n caring...huhu

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting