Sunday, April 29, 2012

Tukar background untuk kali ke ?

Assalamualaikum!



Aku tukar background untuk kali yang ke berapa dah .. huhuhu aku sebenarnya mudah bosan kalau tengok background yang sama je, tak lama lepas tu tangan ni haaa gatal tangan nak tukar background yang lain pulak.


Kali ni aku amik background dari http://www.bloggercandy.com/.


Ada yang cantik, ada yang tak berapa nak cantik terpulang kepada korang nak pilih yang mana satu heheheh .. dah la nak tukar background pun mudah je.

If ada sesapa yang masih tak tahu lagi macam mana nak ubah background, memula korang pergi dekat link di atas tu. 

  1. Dah bukak link di atas.
  2. Pilih DESIGN GALLERY.
  3. Ada list background, korang bukak yang mana korang berkenan. Preview dulu.
  4. Dah berkenan? Sila download. Kalau download, dia dalam bentuk xml file. 
  5. Cara untuk upload template tu, korang pergi dekat Design ----> Edit HTML (aku suggestkan korang sila lah backup terlebih dahulu if ada masalah ke apa yang kita tak tahu) ---> Browse dan last sekali sila Upload.
  6. Preview dan kalau ok sila save.
  7. If korang guna Blogger Interface yang baru, korang kena tukar dulu menjadi old blogger interface. Caranya pergi dekat bahagian Blogger Options sebelah English tu. Klik dan pilih Old Blogger Interface.
  8. Dan upload macam cara di atas.

Ada paham? Kalau tak faham, sila jangan susah hati nak tanya aku. Hehehe

Okay, update lain kali. :D




terima kasih sudi baca yaw!

2 pengomen:

Ezy Chiaki said...

saye plng xreti tukar background ngn cara ni.. haha..
msti fail..
eh awk.. kite lame xsinggah cni sbb aritu bile snggh je ade virus malware.. aduh..

sissyira said...

salam


samalah kita, x boleh tngok background y sama untuk temph y lama..lepas tu jenuh tukar..lepas tu bosan lagi..hehe

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting