Monday, July 25, 2011

first gambau guna Xperia X8

Assalamualaikum!



dan selamat pagi uolssss.


ingat tak dulu, kalau lupa klik SINI untuk baca balik ..


aku ada bagitahu bahawa aku ada beli SE Xperia X8 ..


tujuan utama aku beli phone tuu adalah disebabkan harga nya yang murah .. tak mampu nak beli mahal kot! hehe pastu dia ada fungsi android :D


kalau korang nak tahu, ini lah ngupa Xperia X8 tuu.






overall function  nya okay la. camera pun cantik. walaupun takde flash tapi kalau pengcahayaan cukup terang memang cantik giler gambar yang aku amik.



pastu fon ni guna touchscreen, awal2 memang terkial kial jugak sbb aku kan tak pernah guna phone yg touchscreen ni :D *jakun* sekarang lama2 dah okay je *terror*


memula aku buka facebook guna phone ni, tapi aku tak tahu kena logo off kan dulu. pastu aku hairan lah, kenapa kredit aku asyik2 tinggal ciput je .. padahal aku baru je topup rm5 atau rm10. rupanya sebab facebook aku tak log off kan dulu, jadi time dekat takde area wifi .. dia akan makan kredit. tu pun aku tanya dekat owner kedai tempat yang aku beli tuu. heheh tak ngeti nak setting tefon yang canggih2 ni.



cuma sekarang ni, aku tak tahu macam mana nak install tweet deck masuk ke dalam tefon. korang tahu tak?




first gambau yang di amik guna Xperia X8 

gambau ni aku takde edit apa2 pun, cuma aku letak watermarik je.



LIKE IT?

10 pengomen:

Ardini Humaira said...

deen lak xperia dia, boh simkad bokbeng... kira dia wat online je guna hp tu hehe lawak tol beliau

bunbun said...

a'a experia punye kamera mmg best kan hohoho

Amirah Adnan said...

wewit! gambar akan makin cantik kalo amek gambar kite berdua..siyes2! :p

eiyzniey said...

hohooo..xperiaaa

[sutera kasih] said...

cantik kualiti gambar tu dear :)

sarah, maybe my cousin ada update blog kt Gadis Nikon pasal yg awk tanya tu..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

comel seyhhhhh henfon ni !

saya bukan tomato said...

kite guna jugak ! betol3 kedit sebulan lebih limalpoh hinggit . hanginn betol.. check2 rupanya pesbuk adik tak log out . grrr *emo

hihi ;p

ishiko said...

wah wah wah ~

Zura said...

clearlah gambarnye..

cik pulau said...

perhh.. jeleznye...huhu

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting