Thursday, December 29, 2011

Review : MAC 120 Palette

Assalamualaikum!

Hari tu dekat entry ini aku, salah satu wishlist aku sebelum tahun 2011 menutup tirai adalah MAC 120 Palette eyeshadow. 

And aku dahhh beli pungg selepas membuat beberapa tinjauan survey dekat area shah alam. Seksyen 18. 

Aku malas nak beli secara online memandangkan kalau beli online kena amik masa menunggu pulakk. Aku nak aku beli and dapat secara real dekat tangan aku. 

Kalau dekat uptown shah alam, opkos mahal nak mampuss. Jadi aku beli dekat kedai feveret aku iaitu My One Shop. Kedai ni murah jek, tak mahalll =P

 The packaging. Ehemm rasanya biasa jek kottt. Yang putih putih tu bukan debu ke apa, yang tu cuma bedak akuu. HEHEH


 Kalerr sangat lahhh menarik. Terangg and pekat. Adik aku dah try guna, buat smokey eyess and kaler kalau pakai primer memang tahan jugak lah.

Aku tak pasti berapa lama sebab adik aku pakai just dalam 3 - 4 jam kaler still pekat lagik. 





 Ada keler yang sparklingg gituu. 

Masa aku nak beli ni, ada sorang lelaki pondan. Ni antara perbualan aku dengan dia.

Lelaki pondan : Awak ni mak andam jugak ke? *maybe sebab aku beli eyeshadow banyak2 kot*
Aku : Tak lah, sesaja nak beli. *senyum*
Lelaki pondan : *Masa tu aku duk belek belek lagi kaler eyeshadow ni* EH BOLEH AKAK TENGOK?
Aku : Akak?!
Lelaki pondan : Eh ye lahh akak. *buat muka serius* 
Aku : *sambil senyum, tunjuk kan eyeshadow tu dekat dia*

HAHAHA, dah terang terang dia tu LELAKI dan bersuara jantan .. boleh dia mengaku akak dekat aku? Apa punya orangg lah macam ni. Lepas dia tengok tengok kejap, dia pungg ambil dan bayar terus. Aku still duk belek belek lagi.

Dah puas hati, aku amik dan bayar. Aku beli ni RM49.90. Kalau dekat uptown shah alam, dekat RM60-70 jugakk la. 

So far, aku berpuas hati guna eyeshadow ni :D

terima kasih sudi baca yaw!

4 pengomen:

wanabee said...

salam singgah ...
haha.... mengaku akak der abang tuuuu :P

hehe anyway , nice entry ^_^ mcm best je ada benda colour2 ni . aha .

Apik Pehe said...

hehehe..sukenyer dia dengan mekup..hehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

byknyer..brp lama nak abis tu?hehe.

fyna said...

yeay! kita ada palatte yang sama

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting