Tuesday, January 10, 2012

Bapak aku baru beli Canon EOS 60D

Assalamualaikum!

*kejadian beberapa hari yang lepas*



Abah aku ni tak tahu la angin apa tiba tiba dia cakap esok dia nak beli camera EOS 60D. Aku ingatkan dia bergurau jek sebabnya nampak macam gitu gitu je cakap, macam tak bersungguh.

Esoknya, walahhhh betull lah dia beli! Aku tak sangka dia akan beli DSLR jugak memandangkan hari tu aku dah beli DSLR Nikon D3100.

Jadi aku rasa agak membazir lah beli 2 DSLR ni. Ada 1 pungg dah cukup. Lagipun abah aku bukannya pandai nak setting bagai ni dekat camera. 

Dah la bagi aku Canon ni complicated sket settingnya. Aku pungg tak tahu nak tekan kat mana. Selalunya guna function P je. HEHEHE



 #1 Canon Delighting You Always *EHYEKE*



 gambar dari google

Beberapa contoh gambar yang adik aku snap. Aku tengok dengan mata kasar aku ni cantik lah jugak gambar ni. Kalau orang yang pro aku tak tahu lah apa komen diorang. 

 #2

 #3

 #4

 #5

Taman orkid rumah aku. =P Ok mak aku adalah hantu bunga orkid. Dulu lagi banyak, sekarang jek dah sikit.

Orkid ni cantik cantikkkk :D

So far, camera ni memang superb. Gambar lagi cantik dari camera aku cuma setting nya macam susah sket. Kena banyak belajar lagi ni.



terima kasih sudi baca yaw!

8 pengomen:

Mardhiyyah Ridzuan said...

Wah!!! Nice DSLR!!! Sgt suka Canon!!! Tp gambo mcm bnyk salah fokus je, huhu.

SuRayA^i. said...

ok jeles! fokus gmba die without editing pon da cntik da.

~Nana BamBam~ said...

wahh..kaya nyer..huhu

cahaya cinta illahi said...

wah bestla sarah hehe.. kte pun ada beli DSLR baru sony slt a35 tp tak berapa nak reti gune.. nak explore malas hahaha tp siyez gmbr kat ats ni nmpk cntik ;)

My Little Diary said...

sy tak tau nak comment pasal gmbr bunga tu sbb bukan pro pun.. :)

Myra Jay said...

Perggghhhh, nak jugak!!!! :)

Fafau De Craft ( Zana ) said...

wahh...bestnyaa ade camera itu...teringin nk beli...tp....

Ardini Humaira said...

wow! jel2s3.. belikan dni satu buleh :D

Post a Comment

terima kasih sudi komen blog ini :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by Sarah Mohamad on Best Web Hosting